Jennys pelargoner

Pelargontävling

Tema jord/vatten/luft

Vem odlar årets vackraste pelargon 2014?

Kan man tävla med växter? Visst och om inte annat så är det kul att jämföra olika odlingssätt. Det finns som bekant fler än ett sätt att lyckas med växter.

Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskaps pelargontävling är öppen för alla medlemmar, såväl nybörjare som mer erfarna odlare och följer ett koncept vi lånar från Trosabygdens trädgårdssällskap (tack för inspirationen!)

Alla deltagare utgår från pelargonsticklingar av samma sort och samma leverantör. Föreningen beställer sticklingarna, som kommer att finnas för avhämtning till självkostnadspris,  fredag 28/3 kl 17-20 samt lördag 29/3 kl 15-18 hemma hos Anna Schelin (i styrelsen) på Ringvägen 46 i Fullersta. Exakt kostnad okänd men räkna med 20-40 kr.

Du sköter sedan om din stickling, vattnar och pratar med den under hela sommaren. På 1000-meter konst i Fullersta den 27 september vill vi sedan se resultatet. En oberoende domare kommer då att välja ut 1:a och 2:a-pristagarna men även allmänheten får rösta fram sin favorit, som också den får pris.

Vi hoppas att så många som möjligt väljer att ta sig an och vårda en pelargonstickling så kanske det kan bli en föreningstradition framöver!

Sista anmälningsdag: 21 mars. Vi köper bara det antal sticklingar som är förbeställda.
Anmälan:  
Anmäl dig nedan eller maila din anmälan till: anmalan@hu-bo-tradgard.org eller lämna din anmälan på årsmötet tisdag 18 mars!
Frågor: Anna Schelin, 0731-58 85 70

Anmäler mig till Kurs/föredrag />

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Din telefonnummer(obligatoriskt)


MedlemIcke medlem

Min notering

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


En reaktion på “Pelargontävling”

  1. Nu är pelargonsticklingarna beställda, det blev sorten Happy Appleblossom 2.0 Nitton medlemmar som hittills anmält sig och jag har beställt 20 stycken. Det finns utrymme för oss att få köpa ytterligare ett par stycken så om fler vill komma med måste jag veta före fredag 28/3 då jag ska hämta dem!!

Kommentera