Ordförande har ordet

Nu när vi börjar bli klara med höstens program så känns det lite udda att skriva om våren. Denna härliga tid som svischar förbi mellan sportlovet och skolavslutningen eller mellan fettisdagen och deklarationen om man befinner sig i en annan del av livet. Ljuset och växtligheten återkommer och både katten och jag börjar trivas utomhus.  Varje år tänker jag att nästa år, då ska jag planera in några extra semesterdagar i april eller maj och ibland händer det.

Dessutom blir det lediga dagar i samband med alla helger under våren, men det räcker ändå inte . Jag vill ha mer. Under sommaren kan jag gärna jobba. Då är dagarna så långa och kvällarna så varma att varje dag känns som två.

Jag har tyckt så synd om mina tulpaner som slokar i kylan men nu har jag insett att de stackarna inte bara fryser, de är törstiga också. Och inte bara tulpanerna. Det är helt snustorrt i backen. Tanken att jag skulle behöva vattna har inte slagit mig, då vädret har känts så eländigt. Vid närmare eftertanke har det ju faktiskt varit riktigt soligt trots kyla och vind, så det är väl inte så konstigt att rabatterna kan behöva lite vatten. Och rapporterna om den låga grundvattennivån i nästan hela landet har ju nått oss hela våren. Många av oss som bor i Stockholmstrakten är lite bortskämda med god tillgång på vatten från Mälaren. Aldrig att vi får bevattningsförbud som så många andra i landet. Och visst är det ett lyxproblem med en torr rabatt när vi vet att så många i världen saknar rent dricksvatten. Nu tycker jag inte alls att vi ska ha dåligt samvete för att vi ibland måste vattna både blommor och annat i våra trädgårdar. Vår möda bidrar i det lilla till ett bättre välbefinnande och till att upprätthålla ekosystemet där både önskade och oönskade djur ingår. Säga vad man vill om att mata rådjuren med tulpaner och rosenknoppar, ledsen och arg blir man men det händer värre saker i världen omkring oss.

Inför höstens program inför vi ett nytt system för bokning och betalning. Detta gör vi för att de kreativa medlemmarna i Programgruppen ska kunna ägna sin tid och sin energi till att ordna inspirerande och intressanta aktiviteter i stället för att hålla på med administrativt strul.  Vi medlemmar får också den fördelen att vi lättare kan hålla reda på vad vi har anmält oss till så att vi inte råkar utebli p.g.a. dåligt minne. Hoppas alla blir nöjda.

Odla och Njut!

Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *