Riksförbundet Svensk Trädgård har sommarmöte i Uppsala

Alla medlemmar hälsas välkomna till årets Sommarmöte som går av stapeln i historiskt intressanta Uppsala. Uppsala TrädgårdsSällskap fyller 150 år och vill fira detta med en fest, så varför inte arrangera ett Sommarmöte. I Uppsala hittar vi Sveriges kanske äldsta trädgårdsförening, Uppsala TrädgårdsSällskap, grundad 1862.

Uppsala TrädgårdsSällskap inbjuder er alla att bevista härliga trädgårdsdagar tillsammans med oss.

– Vi är fortfarande fulla av kraft trots vår ansenliga ålder, tycker föreningens ordförande Ann-Catrin Thor.

Mötet börjar på fredagskvällen den 17 augusti på Linnés Hammarby, Carl von Linnés sommarbostad, där han förvarade sina högt skattade herbarieark.

På lördagen den 18 augusti delas Kungl. Patriotiska Sällskapets medaljer ut. Det blir även föredrag med Maj-Lis Pettersson, växtskyddsexpert och känd från radions Odla med P1.
Sedan bär det av till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, Ultuna där vi får ta del av Trädgårdssveriges alla trädgårdsutbildningar. Kunskap för fritidsodlingen förmedlas via Kunskapsträdgården. Nytt växtmaterial som är på gång, presenteras. Dagen avslutas med middag.

På söndagen den 19:e blir det shopping av perenner i första hand, vilket sker på ”magisk” mark för den trädgårdsintresserade: Uppsala Botaniska trädgård. Vi blir också guidade i Botaniska trädgården. Vi avslutar i Uppsala Stadsträdgård, som ligger vid Fyrisån.

Anmälningsblanketten hittar du i  tidningen Hemträdgård nr 2 som kom ut 23 mars.

Mer information på Riksförbundets hemsida; http://www.tradgard.org/medlem/sommarmote/index.html

Dela inlägg

Facebook


Kommentera