Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föredrag: Potatis – en älskad knöl

7 oktober, 2020 @ 19:00 - 21:00

Detta år har vi fått ställa in eller skjuta upp många av våra aktiviteter. Årsmötet blir nu av i digital form. Många av våra medlemmar har efterfrågat fler coronasäkrade aktiviteter ”live”, så vi erbjuder er nu föredraget som var bokat till årsmötet.

Potatis är en älskad svensk kulturväxt. Vem längtar inte efter sommarens första färskpotatis? Vår föredragshållare Pirjo Gustafsson från LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, är en hängiven potatisodlare och hon har även en bakgrund inom Potatisodlarnas riksförbund. Pirjo kommer till oss 7 oktober och berättar om potatisodling förr och nu. Odling av potatis i våra trädgårdar, många olika sorter att välja på och olika sjukdomar som kan angripa potatis. Pirjo tar även med sig några olika namnsorter av potatis som vi får titta närmare på.

Detta föredrag äger rum i Stora salen, Kulturhuset, Huddinge C. Salen tar normalt 150 deltagare, och vi tar in max 40 personer på detta föredrag. På så sätt kan vi hålla avstånd till varandra i lokalen. Vi kommer att spärra sittplatser så att vi sitter jämnt utspridda i lokalen. Vi tar alla tillsammans ansvar för att trängsel inte uppstår på väg in eller ut. Det finns gott om toaletter precis utanför lokalen för handtvätt.

Vi skippar fika för att undvika trängsel.

Medlemmar och deras familjemedlemmar och vänner har förtur till detta föredrag. Icke medlemmar som inte kommer tillsammans med en befintlig medlem får vänta med att anmäla sig och se om platser finns kvar i oktober. Kontakta anmalan@hu-bo-tradgard.org om du har frågor.

Om du känner dig hängig eller får förkylningssymptom så stannar du hemma. Maila och meddela att du inte kommer på anmalan@hu-bo-tradgard.org, så tidigt som möjligt. Samma sak gäller om någon närstående eller någon i ditt hushåll är sjuk med influensaliknande symtom.

Tid: onsdagen 7 oktober, kl 19.00-20.30

Plats: Stora salen, Kulturhuset (fd Folkets hus) Huddinge C

Kostnad0:- för medlemmar med familjemedlem/respektive/vän,
100:- för icke medlemmar som bokas i oktober

Anmälan: sker genom biljettbokning hos Simple signup, på länk:https://www.simplesignup.se/private_event/171311/0df6b55715

Sista anmälningsdag: 30 september

Ansvarig från föreningen: Jenny Wik Norling, anmalan@hu-bo-tradgard.org

Detaljer

Datum:
7 oktober, 2020
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategori: