Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föredrag: Quiet gardens

februari 12 @ 19:00 - 21:00

Vad har vi trädgården till? Som odlingsplats för blommor och grönsaker, förstås. Men vi kan också ha den som skydd och vila. Människan behöver en tillflyktsort, en skyddad plats, en stilla trädgård. Den kan också vara en del av ett sorgearbete.

Ingela Bendt är författare och frilansjournalist. Denna kväll kommer hon till oss och pratar om trädgården som tillflyktsort, och om vad som behövs i en läkande trädgård. Ingela har besökt trädgårdar i England som tillhör the Quiet Garden Movement, en internationell rörelse som startade i England och nu finns trädgårdar även i Sverige som tillhör rörelsen. Människor öppnar sina trädgårdar för andra och bjuder in till meditativ närvaro, då spaden och räfsan får vänta.

Trädgårdsterapi kan också rädda människor med utmattning.

Under kvällen får vi också ta del av innehållet i några böcker som Ingela skrivit i ämnet. I boken Refugium – trädgård som tillflykt, beskrivs en introvert koloniträdgård på Södermalm och dess tidigare ägare, Hans Drost. Trädgården är livet, säger han. Hur skulle han klarat sina återkommande depressioner utan sin trädgård? I Ingelas storsäljare Ett hem för själen: Ellen Keys Strand finns också tankar om trädgård. Ellen Key kallde sin trädgård för ”en oas av stillhet i bullrets öken”.

Tid: onsdagen den 12 februari, kl 19.00 – 21.00

Plats: Stora salen, Kulturhuset i Huddinge centrum

Kostnad: 50:- för medlemmar, 150:- för icke-medlemmar

Ansvarig från föreningen: Helena Hemming

Sista anmälningsdag: 10 februari. Anmälan sker

genom biljettbokning hos Simple signup på denna länk: https://www.simplesignup.se/event/162133

Detaljer

Datum:
februari 12
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategori:

Plats

Kulturhuset, Huddinge