Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Guidad visning i Skärholmens perennpark

4 september, 2019 @ 18:00 - 19:30

Vår medlem Pia Hedenblad visar oss rikedomen i Skärholmens Perennpark en kväll i september, då speciellt de många prydnadsgräsen och senblommande perennerna kommer till sin rätt.

Vi får uppleva dess fantastiska miljö och växter, men också höra om hur den kom till, tankarna bakom designen och också om vad parken betyder för bostadsområdet. Parken är designad av Piet Oudolf, en av världens mest inflytelserika trädgårdsdesigners. Den beställdes av Svenska Bostäder som äger området och bostadshusen runt parken. Piet har bl a skapat High Line Park i New York och Drömparken i Enköping. Parken invigdes 2012 och har sedan dess varit till glädje för såväl boende i områden som för trädgårdsintresserade besökare från både när och fjärran.

Pia har ett pågående fotoprojekt om denna park som visar skiftningar under årstiderna. Här kan du se mer: https://www.hedenbladstradgard.com/skaumlrholmens-perennpark.html

Tid: Onsdagen 4 september kl 18.00 – 19.30

Plats: Skärholmens perennpark som ligger mellan Idholmsvägen och Ekholmsvägen i Skärholmen. Vi samlas på utsatt tid i mitten av parken invid det fina vattenkonstverket.

Att ta sig hit: Man kan ta tunnelbana eller bil till Skärholmens centrum och sedan gå ca 500 meter till parken. Det finns också ett antal besöksparkeringar på Idholmsvägen närmast Vårbergsvägen. Vägbeskrivning-till-Skärholmens-perennpark (pdf)

Kostnad: 100:-/person för medlemmar, 125:- icke medlemmar

Anmälan: sker via Simple signup på denna länk: https://www.simplesignup.se/event/155330

Sista anmälningsdag: 4 september. Anmälan är förlängd, det går bra att boka och betala samma dag om man vill komma. 1 September 

Ansvarig från föreningen: Pia Hedenblad, pia.hedenblad@gmail.com 0723-739340

 

Detaljer

Datum:
4 september, 2019
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategori: