Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Heldag med trädgårdstema

januari 27 @ 09:30 - 15:30

I januari är längtan efter trädgård och odling stor. Föreningen anordnar en heldag i trädgårdens tecken så att vi kan fylla på med ny kunskap och inspiration som håller ända fram till våren. Det här är en uppgradering av vår traditionella trädgårdsdag, vi vågar påstå att det blir en riktig superdag!

Under dagen kommer vi att få lyssna på två föreläsningar av Tomas Lagerström. Tomas är landskapsarkitekt, växtexpert och styrelsemedlem i Riksförbundet svensk trädgård. I mars höll han en mycket uppskattad ympkurs hos oss. Han är en mycket kunnig och inspirerande talare.

Den första föreläsningen kommer att handla om kläng- och klätterväxter; blåregn, kameleontbuske, rost-vin, vinfröranka med flera. Hur ser dagens sortiment ut? Hur använder man och sköter olika arter och sorter? Vad har de för odlingskrav? Alla har vi plats för en extra klätterväxt eller två – trädgården är ju tredimensionell!

Den andra föreläsningen heter ”Skapa ett woodland”. Vad är ett woodland? Hur kan man skapa ett sådant i sin trädgård? Vilka växter passar och trivs där? Vad ska man tänka på för att lyckas? Här kommer ni att få njuta av många finsmakarväxter utöver praktiska tips.

Utöver våra två föreläsningar så kommer dagen att fyllas av små spännande mini-föredrag och frågestunder med olika medlemmar i vår förening. Vad är bokashi? Hur gör man och varför? Liten chiliodlarskola med Jenny och hur gör pelargonfantasten Pia för att pelargonerna ska klara sig igenom den mörka vintern och komma igång bra till våren?

Vi kommer även att ha fröbyte och försäljningsstund så ta med frön, trädgårdsböcker, sticklingar eller annat ni vill sälja eller byta.

Det kommer att finnas gott om tid för trevlig samvaro över lunch och fika som bägge igår i entrépriset.

Vi kommer att ha ett litet lotteri där du kan vinna priser på entrébiljetten!
Varmt välkomna!

Tid: Lördagen den 27 januari kl 9.30-15.30
Plats: Orienteringsklubbens stuga intill Källbrinks IP  och café Nytorp, Huddinge
Fika: lunch och fika ingår i avgiften, ange ev allergier vid anmälan
Kostnad: 320 kr inkl lunch och fika
Sista anmälningsdag: 20 januari Anmälningstiden har gått ut, vi tar inte in fler deltagare nu. Bevaka gärna i den slutna facebookgruppen om någon får förhinder och vill sälja sin biljett.
Anmälan: Anmälan sker genom biljettköp på denna länk
Ansvarig från programgruppen: Pia Påhlsson

Detaljer

Datum:
januari 27
Tid:
09:30 - 15:30
Evenemang Kategori:

Plats

Källbrings IP, Huddinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *