Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inställd: Resa till Estland och Lettland, 14-18 maj 2020

14 maj, 2020 @ 16:00 - 18 maj, 2020 @ 10:30

Tyvärr har vi beslutat att avboka trädgårdsresan för alla resenärer. Tallink har stoppat sina resor till Estland och Lettland fram till 1 maj – till att börja med – pga att Estlands gränser är stängda till 1 maj pga Corona/Covid-19. Det är för kort varsel och för osäkert att veta först 1 maj om vi kan resa två veckor senare eller ej. Det finns ju risk att det förlängs, och att trädgårdsmarknaderna vi skulle besöka ställs in. Sveriges regering avråder just nu från alla icke nödvändiga resor till 14 april, både inrikes och utrikes.

Vi väntar nu på återbetalning från Tallink och återkommer till alla anmälda med hur återbetalning till er kommer att gå till.

Vi har i år planerat en spännande trädgårdsresa till Estland och Lettland. Föreningens första utlandsresa! Vi reser med båt till Tallin och hem från Riga och transporteras med hyrd buss däremellan. Vi kommer att gå på trädgårdsmarknad både i Türi (Estland) och i den botaniska trädgården i Salaspils (Lettland). Vi kommer att bo på spa-hotell i Pärnu en natt och i Riga den andra natten. Vi kommer dessutom att besöka Rigas universitets rhododendronpark, den kända växtsamlaren och löknörden Janis Rukšans och ett par privatträdgårdar.

Preliminärt schema

Torsdag 14 maj

kl 16.00 Samling på Tallink Siljas terminal i Värtaterminalen för utdelning av biljetter.

17.00 Gemensam buffémiddag i restaurang Grande Buffet, ingår

17.30 Färjan Victoria 1 avgår

Fredag 15 maj

Frukostbuffé, ingår i priset

10.15 färjan anländer till Tallin

10.30 ca Bussen avgår från färjeterminalen i Tallin

12.00 ankomst till Türi, lunch/fika på egen hand på marknaden under dagen

15.30 bussen avgår från Türi

16.45 ankomst till Estonia resort spa-hotell i Pärnu

19.00 gemensam middag på hotellet, ingår

Lördag 16 maj

Frukost, ingår i priset, samt utcheckning från hotellet

8.00 bussen avgår från hotellet

8.30 Besök i privatträdgård nära Pärnu

12.00 Ankomst till Lettlands botaniska trädgård i Salaspils inklusive växtmarknad, lunch/fika på egen hand i den botaniska trädgården under dagen

15.15 bussen avgår från Salaspils

16.00 vi besöker Rhododendronträdgården på University of Latvija i Riga

17.45 ankomst till Tallink hotel Riga

19.00 gemensam middag på hotellet, ingår

Söndag 17 maj

Frukost, ingår i priset, samt utcheckning från hotellet

8.30 bussen avgår från hotellet

10.30 Besök i lökexperterna och växtsamlarna Guna & Janis Rukšans trädgård, inkl enkel lunch som de ordnar åt oss i trädgården

12.30 Besök i Agnes Rozites’ privatträdgård, inte öppen för allmänheten vanligtvis

13.30 Litet stopp på farmers market i närheten

16.00 ankomst till färjeterminalen i Riga

17.30 Färjan Isabelle avgår

17.30 Gemensam buffémiddag på färjan, ingår

Måndag 18 maj

Frukostbuffé på färjan, ingår i priset

10.30 Ankomst till Stockholm

Kostnad: 4450:-
Detta ingår i priset: Båtresa till Tallin och från Riga, del i bra 2-personers-hytt. Bussresa i Estland & Lettland, 2 hotellnätter, 4 frukostar, 4 middagar exkl dryck, samt enkel lunch hos Janis Ruksans. Visningsavgifter i privatträdgårdarna.
Enkelrumstillägg: 1900:-, 4 st enkelhytter/enkelrum finns bokade.
Tillkommer: De luncher och fika som inte är specificerade, som ni ordnar på egen hand på marknaderna. Entréavgifter på marknaderna av praktiska skäl (Kostar ca 2€/st)
Övrigt: Schemat och hotellen kan komma att ändras. Du behöver ha ett giltigt pass för att kunna följa med på denna resa.

Anmälan sker på denna länk: https://simplesignup.se/private_event/164953/603d645979
Du behöver ha ditt pass till hands vid bokningstillfället för att svara på frågor om passnummer och giltighetstid. Vid bokningstillfället betalar du en bokningsavgift på 500:-.

Just nu finns bara två enkelrumsplatser kvar. Om man är intresserad av att åka två personer i ett dubbelrum istället så maila på anmalan@hu-bo-tradgard.org så kollar jag upp vilka möjligheter vi har att byta utan att påverka priset vi fått.

Du kan välja att betala hela resan vid bokningstillfället om du vill. Om du inte gör det så kommer du att få en länk till att betala resterande summa via epost. Resterande summa skall betalas innan den 27 mars. Fram till detta datum är resan avbokningsbar.

Avbokar gör du genom att maila anmalan@hu-bo-tradgard.org innan 27 mars. Efter detta datum kostar avbokning/namnändring 50% av resans pris fram till 7 dagar innan avgång då den kostar 100% av resans pris. Detta är de villkor vi fått från Tallink Silja line som hjälper oss med gruppbokningar av hotell och resa. Se till att du har en egen reseförsäkring i din hemförsäkring samt ett EU-kort från Försäkringskassan med dig: https://www.forsakringskassan.se/privatpers/resa_arbeta_studera_eller_fa_vard_utomlands/resa_utomlands. Vi har ingen resebyrå inkopplad i år, så var snäll och dubbelkolla alla uppgifter du lämnar i din bokning, så att allt är korrekt och vi slipper lägga tid på att göra ändringar.

Det finns exakt 40 platser till denna resa, varav 4 st är enkelrumsplatser. Vill du åka med så vänta inte med att göra din bokning, platserna kan gå åt snabbt.

Ansvarig från föreningen: Jenny Wik Norling

Detaljer

Börjar:
14 maj, 2020 @ 16:00
Slutar:
18 maj, 2020 @ 10:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar: