Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Trädgårdsvisning Gladö Kvarn

19 juli, 2017 @ 18:00

Vår trädgård finns vid vårt fritidshus i Gladö Kvarn. Växthuset är dock vår inglasade balkong i Flemingsberg, där vi bor till vardags. Vi har bara haft fritidshuset i 3 år, och med barn och två heltidsjobb är utvecklingen av vårt paradis i sin späda början.

Men det har hänt mycket här på dessa åren ändå. Då vi tog över var det gräsmatta, tallar, en del uppvuxna men risiga buskar och några få rosor/perenner. Och massor av ogräs och oskötta områden. Nu är det en trädgård full av odlingsiver, experimenterande, åter-användning av växter och saker, nyanlagda rabatter och odlings-lådor. Trädgården är en aktivitetsträdgård, med god plats för barnen på 7 och 11. (Sommarens projekt med barnen är att bygga linbana och hinderbana i skogsdelen av trädgården.) Det ska vara en rolig plats att vara, men även en plats för avslappnande året om, och för närkontakt med naturen. Det upplever vi att våra gäster tycker att det är!
Viktiga värden för oss är att trädgården ska vara miljövänlig, vacker, humörfylld och lågbudget. Vi frösår, tar sticklingar och delar växter för att utöka växtmaterialet. Och vi handlar heller på växtloppis och byter med andra än att köpa nytt. Vi hittar virke och saker på loppis och i soprum som återanvänds till krukor, spaljéer och dekorationer. Estetiskt är det färgglatt och sten som gäller, och det är viktigt att insekter och småkryp får utrymme till allt det viktiga de bidrar med i naturen. Vi odlar ätbart, men även massor av blommor. Inspiration kommer i stor grad från äldre trädgårdar, engelsk ”Cottage garden” och fransk Potager. Men vi är även fascinerade av ”allt går-mentaliteten” och kreativiteten som samtida stadsodling och nytänkandet som exploderar i samhället just nu.
Adressen är Malmbergsvägen 9. Det är ett falurött hus med stenmur mot vägen, och barnens gula saftkiosk finns vid ingången. Det går bra att parkera långsmed vägen. Det bjuds på fika.
Välkomna till vårt glada kaos-paradis!
Maud och Staffan, Lovisa och Valter.

Detaljer

Datum:
19 juli, 2017
Tid:
18:00
Evenemang Kategori:

Plats

Gladö Kvarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *