Torsten Wallin

Föredrag: Hur en trädgård blir till, med Torsten Wallin Onsdag 9 april

OBS! Detta föredrag är fulltecknat! Vi tar ej emot fler anmälningar

Tema luft, jord, vatten
Föredraget ordnas i samarbete med Tullinge Tomt- och Villaägareförening.

Torsten Wallin är landskapsarkitekt med 30 års erfarenhet av planering och gestaltning av växtligheten i parker, bostadsområden och villaträdgårdar. 2009 utsågs Torsten Wallins rabatt Solbacken till årets mästarrabatt av Gröna näringens riksorganisation. 
Torsten Wallin berättar och visar bilder från sin bok ’Hur en trädgård blir till’. Han beskriver hur Petra och Sven Lindvall skapade sin trädgård under en tioårsperiod. De har verkligen förverkligat sin trädgårdsdröm. Trädgården är en konstfull komposition av vitt skilda trädgårdsrum med olika karaktär; från strikt formad trädgårdsarkitektur till förädlad natur. Gammalt, traditionellt förenas med nytt och modernt. Resultatet av deras arbete har också blivit ett sällsynt bra exempel på hur man lyckats sudda ut gränserna mellan hus och trädgård, ute och inne. Hus och trädgård har kombinerats med hjälp av växtlighet och de mest anspråkslösa material, modernismens tankegångar och det ursprungliga torpet från 1700-talet med sin historia. De senaste åren har Torsten besökt trädgården många gånger, under alla årstider, alla tider under dagen, och i ur och skur.  Du har möjlighet att köpa några av Torstens böcker på plats till bra priser.

”Hur en trädgård blir till”  samt några ex av ”Vildros och Kaprifol”.Den senare boken kommer också att vara vinst i lotteriet.
Plats: Falkbergskolans matsal i Tullinge, Östanvägen 1.
Tid: Onsdag den 9 april kl 19.00 – 21.00.
Kostnad: 20:- om du är medlem i någon av föreningarna Huddinge -Botkyrka Trädgårdssällskap eller Tullinge Tomt- och villaägareförening,

icke medlemmar 50:-
Fika: Fikapaus i mitten av föredraget, vi bjuder på fika!
Sista anmälningsdag: 1 april
Ansvarig: Tuula  Ranebäck 070-675 63 34

OBS! Detta föredrag är fulltecknat! Vi tar ej emot fler anmälningar

 

Dela inlägg

Facebook