Föredrag onsdag 22 november: Odla ingefära, gurkmeja…

…sötpotatis, wasabi, gyllenbär m.fl. nyttiga och spännande växter i trädgården eller på balkongen – få god skörd på liten yta.

Eva Rönnblom, trädgårdsjournalist och författare, har tidigare hållit uppskattade föredrag hos oss. Nu har vi bjudit in henne för att föreläsa om hur vi odlar ingefära, gurkmeja, sötpotatis, wasabi, gyllenbär m.fl. nyttiga och spännande växter i trädgården eller på balkongen. Eva visar bilder från sina egna odlingar och berättar om förkultivering, jord, gödsel och skörd. Eva berättar också om sin senaste bok, Så frön från exotiska frukter. Boken var nominerad till årets trädgårdsbok 2016 och fick ett andrapris kategorin köksväxtlitteratur av Sveriges måltidsakademi. Gratis lotteri för alla deltagare med två av Evas böcker och en liten fingerlime och en fullt härdig frilandsfuchsia som vinster. Eva tar med gurkmeja så att alla får en bit att odla.

Tid: 19.00-21.00, onsdag den 22 november
Plats: Stora salen, Kulturhuset Huddinge C, fd Folkets hus
Kostnad: 110:- för medlemmar(160:- med fika), 160:- för icke medlemmar(210:- med fika).
Fika: Fika till pausen kan beställas för 50:-/person
Anmälan: sker via biljettköp på denna länk.
Sista anmälningsdag: 15/11
Ansvarig från programgruppen: Jenny Wik Norling
Foto: Eva Rönnblom
Det finns platser kvar om någon kommer på i sista minut att ni vill komma. Det går då inte att boka fika. För sistaminutendeltagande: Betala 110:- till Föreningens bankgironummer 5756-6390, märk insättningen med 1122 samt ditt namn och ta med kvitto eller skärmdump och visa upp i dörren.

Dela inlägg

Facebook