Föredrag: Prydnadsgräs i trädgården, 25 mars

Föredraget efter årsmötet om höstperenner i trädgården är ändrat. Samme föredragshållare kommer att prata om prydnadsgräs, pga en skada som gör att han inte hunnit färdigt med föredraget om höstblommande perenner.

”Vi lär oss mer om prydnadsgräsens fantastiska värld. Lars har tidigare besökt oss och bla pratat om träd och buskar, både vintervackra och blommande. Nu sänker han sig ner och berättar om prydnadsgräs. Vad ska man välja till olika jordar och lägen och hur sköter man bäst sitt gräs? Naturligtvis blir det fina bilder på olika sorters gräs, och tips om samplantering.”

Det är lätt att förivra sig över alla blommande perenner i plantskolan när man besöker denna under våren. De höstblommande perennerna har knappt tittat upp ur krukorna och de ståtar knappast med några lockande blommor. Inköp med ögat ger då en trädgård med få ljuspunkter under resten av året, särskilt som de flesta buskar och träd också blommar på våren.

Höstblommande perenner ger mycket färg och glädje under en tid på året då inte mycket i naturen blommar. Många av höstperennerna är ståtliga och högresta då de har haft sommaren på sig att växa till sig.

Lars Engström från Växtbiten i Uppsala visar bilder och pratar om de perenner som lyser som mest på hösten. Lars har varit hos oss tidigare och pratat om vintergröna buskar & träd, blommande buskar och träd samt prydnadsgräs. Det gjorde han så bra att vi nu bjudit in honom för att prata om ett av sina favoritämnen; höstperenner.

Föredraget hålls i samband med årsmötet, se separat inlägg för dagordning. Ange i din anmälan nedan eller till anmalan@hu-bo-tradgard.org om du kommer till både årsmöte & föredrag eller enbart den ena aktiviteten.

Plats: Huddinge Folkets hus, stora salen
Tid: 19.15-21.00
Kostnad: Gratis för medlemmar, 100:- för icke medlemmar.
Fika:
 Föreningen bjuder alla medlemmar som deltar i årsmötet på fika mellan årsmötet och föredraget. Övriga som önskar fika innan föredraget måste beställa det vid anmälan.
Anmälan: 19 mars

Anmälan till årsmöte & föredrag

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Jag vill också anmäla

Också medlemIcke medlem

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)

Jag/vi vill beställa fikaVi vill inte fika

Jag kommer på årsmötet 18:15-18:45
Jag kommer på föredraget 19:15-21:00

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera