Livet är för kort för att vara ”dammfritt” – föredrag om dammar 10/2

Tom Ericsson från Lantbruksuniversitetet (SLU) besöker oss 10/2 och berättar om hur du gör en damm i trädgården utan att det behöver kosta så mycket.

Fokus i Toms föredrag är vatten i den lilla trädgården och den naturlika dammen. Målet när Tom skapar vattenmiljöer är att de ska fungera utan avancerad teknik. Hans dammar är tänkta att förutom växter även hysa grodor, salamandrar och andra vattendjur samt att göra det möjligt för områdets igelkottar och fåglar att släcka törsten.

I alla tidsepoker har vatten spelat en stor roll i trädgården. Den stora skillnaden i dag är att det är mycket lättare att skapa detta rogivande element utan att det behöver kosta så mycket.

Under kvällen får vi också lära oss hur man bygger en trädgårdsdamm, vilka växter som fungerar bra samt hur man undviker problem med alger.

Plats: Stora salen, Huddinge Folkets hus
Tid: 10/2 19.00-21.00
Kostnad: 100:- för medlemmar, 200:- för icke medlemmar. Meddela om du vill förbeställa fika för 50:- eller ej när du gör din anmälan!
Fika samt inträde betalas på föreningens bankgirokontonummer 5756-6390 så snart du fått bekräftelse om plats.
Anmälan: Fyll i formuläret nedan, eller maila anmalan@hu-bo-tradgard.org. Saknar du epostmöjlighet så kan du ringa vår ”anmälningshjälpreda”, Karin Nilsson 08-711 76 26 så mailar hon in anmälan åt dig.
Sista anmälningsdag: 3/2
Ansvarig från programgruppen: Jenny Wik Norling

 

Föredrag: Livet är för kort för att vara dammfritt

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Jag vill också anmäla

Också medlemIcke medlem

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)

Jag/vi vill beställa fikaVi vill inte fika

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera