Trädgårdsdag 25/1

Kom på en inspirerande trädgårdsdag 25/1 kl 13.00-16.00  för att starta det nya trädgårdsåret!
Vi börjar 13.00 med föredraget Planera din trädgård, med Helena Åhlund. Helena kommer att berätta hemligheten om hur enkelt det är att skapa rum i trädgården och hur man delar in trädgården i användbara sektioner. Hon kommer också att ge förslag på hur man arbetar med olika nivåer, strukturer, färger och former i trädgården. Du får en insyn i hur man planerar trädgårdar, gör vackra planteringar och kombinerar material och växter. Helena Åhlund har gett ut boken Trädgårdsdesign för små och stora trädgårdar och driver eget företag som trädgårdsdesigner sedan år 2000.

Utöver föreläsningen ordnar vi knytisfika och två trevliga aktiviteter:

  1. Gör växtskyltar. Maria Korell visar hur snygga växtskyltar du kan göra med hjälp av gamla aluminiumburkar, och hjälper dig att komma igång. Tag gärna med några tomma läsk/ölburkar om du har(det kommer att finnas några på plats redan om du inte har), samt gärna en lista på några växtnamn du vill göra skyltar till.
  2. Prova på mjölksyrejäsning – gör din egen surkål! Lilian Bjelton visar mjölksyrning av vitkål, en introduktion till mjölksyrejästa grönsaker. Medtag en 2-liters glasburk, Ett 1,5 kilos vitkålshuvud, kniv och skärbräda om du vill vara med på denna pysselaktivitet.

Nytt för i år! Vi testar Foodswapping, fast kallar det ”burkbyte”: tag med en burk av en egengjord konserv, sylt, saft, marmelad, inläggning, torkad svamp eller liknande. Du får en biljett för varje burk du har med, och tar valfri annan burk med dig hem från trädgårdsdagen istället. Vi lottar turordning för hur vi väljer bland burkarna.

Vi har också trädgårdsbokbytardag för dem som vill – ta med de trädgårdsböcker du vill byta bort, och byt dem mot nya böcker, på samma sätt som burkbytet ovan.

Fika: Knytisfikabuffé – Ta med valfritt fikabröd så ordnar vi en ”knytisbuffé”, samt det du själv vill dricka till(kaffe, te, etc). Det brukar bli mycket fika, så har du svårt att hinna ordna fikabröd så kom ändå!
Tid: Söndag 25/1 kl 13.00-16.00
Plats:  Hörningsnässkolans matsal. Adressen är Hörningsnäsvägen 7, i Huddinge, men det finns även en parkering på Lännavägen.
Kostnad: 100:-/person. Betalas till föreningens bankgirokontonummer 5756-6390 när du fått bekräftelse om att du har en plats, senast 20/1.
Sista anmälningsdag: 18/1
Anmälan: Fyll i formuläret nedan, eller maila anmalan@hu-bo-tradgard.org. Saknar du epostmöjlighet så kan du ringa vår ”anmälningshjälpreda”, Karin Nilsson 08-711 76 26 så mailar hon in anmälan åt dig. Denna aktivitet är endast öppen för medlemmar i Huddinge-Botkyrka trädgårdssällskap!

Anmälan till trädgårdsdag

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Jag vill också anmäla

Också medlemIcke medlem

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera