Trädgårdsdag med sippor, söndag 29 januari

Traditionsenligt börjar vi trädgårdsåret med en trädgårdsdag.
Vi börjar 13.00 med ett föredrag som får oss att längta till våren. Håkan Stenström kommer att berätta om ”Bland mina sippor”. Så här skriver han:
Jag kommer att visa bilder på sippor och berätta om mina erfarenheter med odling och förökning. Jag kan inte låta bli att ta med lite andra
vårprimörer som exempelvis Trillium och Cypripedium.”

Ni som var med på Sörmlandsresan 2014 har besökt Håkans trädgård, och Håkan kom till Huddinge 2014 och berättade om ljussättning av trädgårdar.

I pausen på föredraget kommer vi att njuta av knytisfikabuffé.

Vi kommer också att få göra vackra fröpåsar under ledning av Maria Korell under trädgårdsdagen.

Terttu Teppi Kinnari och Jenny Wik Norling kommer att hålla i ett litet frösnack, om vad du ska tänka på när du skördar dina egna frön.

Fröminglet kommer att äga rum på denna trädgårdsdag istället för som en separat aktivitet. De som vill får ta med sig fröer, sticklingar, krukor, trädgårdsböcker och liknande, och sälja eller byta med övriga medlemmar. Även äppelmust och annan skörd från trädgården går bra att ta med. Meddela när du gör din anmälan om du kommer att ha med något så att du behöver en försäljningsplats.

Tid: söndagen 29 januari kl 13.00-16.00
Plats: Hörningsnässkolans matsal. Adressen är Hörningsnäsvägen 7, i Huddinge, men det finns även en parkering på Lännavägen.
Fika: Knytisfikabuffé – Ta med valfritt fikabröd så dukar vi upp vi en ”knytisbuffé”, samt det du själv vill dricka till(kaffe, te, etc). Det brukar bli mycket fika, så har du svårt att hinna ordna fikabröd så kom ändå!
Kostnad: 100:- för medlemmar som sätts in på föreningens bg-konto 5756-6390 senast 25 januari, märk din insättning med 0129 samt ditt namn, så är det lättare för kassören att koppla ihop med rätt person & rätt aktivitet.
Ansvariga från programgruppen: Jenny Wik Norling, Terttu Kinnari, Maria Korell
Sista anmälningsdag: 20 januari. Max 45 deltagare, så anmäl dig i tid om du vill komma!
Anmälan: Via formuläret nedan, eller till anmalan@hu-bo-tradgard.org. Denna aktivitet är endast öppen för medlemmar i Huddinge-Botkyrka trädgårdssällskap!

Anmälan till trädgårdsdagen

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Jag vill också anmäla

Också medlemIcke medlem

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

 

Dela inlägg

Facebook