Frågor och svar om nya anmälningssystemet


Alla platser är bokade men det finns en som står som ”reserverad”? Vad betyder det? 
Om någon håller på och gör en bokning, eller har avbrutit precis vid betalningstillfället, så står biljetten som reserverad i 20 minuter. Sedan finns det tillgänglig att boka igen. Så gå in och försök igen efter 20 minuter.

Jag har inget betalkort/ internetbank/e-post, hur ska jag då boka?
Be en vän/släkting/arbetskamrat/granne om hjälp. Det går att boka biljetter åt andra, och hen kan ju få betalt i kontanter av dig om hen betalar biljetten online.

Jag lyckas inte betala med mitt visakort
Kontrollera i din internetbank så att ditt betalkort/kreditkort är öppnat för internetköp. Det klickar du annars i, och så fungerar det meddetsamma.

Jag lyckas inte betala när jag klickat på min internetbank
Om din internetbank har tillfälliga problem så kan du gå tillbaka ett steg och välj visa/mastercard istället eller testa att betala via wywallet.

Vad innebär det att jag själv måste hitta en ersättare om jag får förhinder till en kurs jag är anmäld till?
Du står själv för jobbet med att hitta en ersättare och för risken att förlora din kursavgift om du inte lyckas med detta. Du kan t ex annonsera ut din biljett i vår slutna facebookgrupp eller maila anmalan@hu-bo-tradgard.org och höra om någon lämnat en intresseanmälan du kan få kontaktinfo till.

Hur kan jag se om jag är anmäld till en aktivitet redan?
Följ anmälningslänken från hemsidan till Simple signup. Där man väljer biljettyp finns en länk du kan klicka på med lista på alla som är anmälda.

Jag har fler frågor
Maila anmalan@hu-bo-tradgard.org så försöker vi hjälpa dig