Workshop i formgivning av bonsai lördagen 27 februari

Bonsaikonsten förenar estetik, hantverk och biologi på ett spännande sätt, och med ett mått passion och tålamod kan man skapa praktfulla verk som, liksom oss själva, bara blir bättre med tiden. Många är duktiga på någon av aspekterna, få på alla tre, men alla kan lära sig. Under den här kursen får du lära dig grunderna i formgivning av bonsai, framförallt får du ett eget råmaterial som du under handledning ger en första grundform.

Kursledare är Jonas Sandell från Svenska bonsaisällskapet. I kursavgiften ingår träd samt lån av verktyg och tråd.
När det gäller träd rekommenderar vi gärna Bergtallen, Pinus mugo, som är tätvuxen, har korta barr och är lätt att böja och forma. Samtidigt finns det ju de som inte har möjlighet till skyddad vinterförvaring, så till de som bor i lägenhet och inte har någon plätt att gräva ner träd på, kan vi skaffa Ficus retusa som klarar sig bra inomhus på vintern och växer livligt under rätt förhållanden. Vänligen ange om ni önskar Bergtall eller Fikus i er anmälan.

Då träden måste förbeställas är sista anmälningsdag och sista betalningsdag satta redan i januari.

Tid: 27 februari, 11.00-15.00
Plats: Hörningsnässkolans matsal,  Hörningsnäsvägen 7, Huddinge
Fika: kaffe och smörgås ingår i kursavgiften
Kostnad: 550 kr, som skall sättas in på föreningens bg-konto 5756-6390 senast 27/1 efter att du fått bekräftelse om att du har en plats. Märk din insättning med 0227 samt ditt namn, så är det lättare för kassören att koppla ihop med rätt person & rätt aktivitet.
Sista anmälningsdag: 11 januari ändrat till 16 januari
Anmälan: Görs till anmalan@hu-bo-tradgard.org eller i formuläret nedan. Vänligen ange om ni önskar Bergtall eller Fikus i er anmälan. Anmälan är bindande.
Antal deltagare: Max 12 deltagare
Kursansvarig: Annamaija Jantunen

Anmälan till Bonsaikurs

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Jag vill också anmäla

Också medlemIcke medlem

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)

Jag vill beställa en bergtall
Jag vill beställa en fikus

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera