Två lokala plantskolor att besöka

Vi var bara tre från föreningen som var iväg på plantskoleturnén i början av månaden. Två av plantskolorna överraskade mycket positivt, och då de ligger i Tullinge så bör ni absolut passa på att åka dit.

Den ena är nyöppnade Stinas gröna på Anna Maria Roos väg 16 i Tullinge. Stinas gröna säljer jord, buskar och träd och spännande och annorlunda perenner.
Öppettider: torsdag-fredag kl 11-18, lördag, söndag kl 10-15. Det går också att komma annan tid enl överenskommelse: 070-5640126, stinasgrona@telia.com.

Den andra plantskolan är samtidigt en visningsträdgård, och heter Torvan. Torvan finns på Rikstensvägen 31 i Tullinge. Mer info och öppettider hittar du här: www.torvan.nu. Torvan säljer ovanliga och intressanta perenner, samt snygga växtstöd. Torvan har öppet de flesta lördagar och söndagar, med några undantag, så kolla in hemsidan innan du åker.

Dela inlägg

Facebook


2 reaktion på “Två lokala plantskolor att besöka”

 1. Trädgårdsbesök i Torvan Trädgård i Tullinge med Hägersten-Skärholmens Trädgårdssällskap.
  Kan tipsa om att åka med dem ett annat datum för oss som missade vår egen dag!
  Jag har mailat med dem och det var helt ok om vi vill följa med. Jag antar att vi kan åka direkt och ses på plats ca kl 18, men det kan ni ju i så fall skriva i mail till dem när ni anmäler er! Se mer info nedan! Med vänlig hälsning/ Anna Schelin

  Tisdagen den 4 juni tar vi en tur till Torvan – en mysig liten handelsträdgård i Tullinge.

  Välkommen till Torvan som ligger på en grusås i Tullinge. Torvan är en privat trädgård, men här drivs även en liten plantskola, där du kan köpa både växter och trädgårdstillbehör.
  Eftersom trädgården är omgärdad av plank och en hög häck så trivs många växter som egentligen vill ha ett varmare klimat. Här finns gruspartier och blötbäddar i form av lund- och torvpartier. Kika gärna in på http://www.torvan.nu

  Vi åker bil kl 17.45 från den större parkeringen vid Coop, som ligger nära t-banestation Mälarhöjden.
  Anmälan till anmalan@hstradgard.org eller ring till Ulla Lundström senast den 2 juni.
  Ange om du kan ta någon i din bil eller om du vill ha skjuts. 20 kr betalas till chauffören.

Kommentera