TIPS om skördemarknad, bla i Tumba!

I Stockholmstrakten kommer det i år att anordnas höstmarknader där du som trädgårdsodlare har möjlighet att kostnadsfritt (och på bästa A-läge!) få sälja ditt överskott av grönsaker, frukt, bär och/eller blommor! Vi vet att det finns många trädgårdsägare som har stora skördar och som inte vet var de ska göra av allt och istället låter det ligga kvar på marken eller lägger på komposten.

Det tycker vi är synd!

Marknaderna är till för oss alla och vi vill gärna möta vanliga odlare!

Tid & plats:
 Jakobsberg 6 september,
Kista 19-20 september,
Högdalen 26-27 september,
Liljeholmen 3-4 oktober,
Åkersberga 10-11 oktober,
Tumba 17-18 oktober.

Öppettider för besökare kommer att vara: 
fredagar 11-18
lördagar 11-16

Allt detta är helt gratis att anmäla sig till! Det ingår t o m bord, ett markistält om 180x70cm och snygga papp-påsar att stoppa de sålda grödorna i för dem som säljer på platserna! Man kan dessutom både dela bord med andra om man vill göra sällskap och/eller inte har så mkt att sälja, men också boka mer än ett tillfälle om man har mycket skörd! Det är företaget Freshmind i samarbete med Odlings-TV som arrangerar dessa marknader på uppdrag åt Citycon.

Det är Helena Åhlund, trädgårdsdesigner tillika trädgårdsjournalist som är kontaktperson för projektet. Om du vill delta eller ställa frågor maila Helena på följande email:
marknad@freshmind.se 
eller skicka in din anmälan på hemsidan www.torgmarknad.se
Vänliga hälsningar Helena Åhlund

Dela inlägg

Facebook


Kommentera