Trädgårdsdag i Hågelbyparken lördag 9 maj 11.00-15.00

Nu är våren här och vi längtar ut i trädgården och i naturen. Kom till Hågelbyparken lördagen 9 maj mellan klockan 11.00-15.00 för en inspirerande dag på temat trädgård, djur och natur. Spännande och roliga aktiviteter, växter, prylar och godsaker att handla! På dansgolvet under segeldukstaket har Hågelbyparken bjudit in trädgårdsaktörer från olika håll. En spännande blandning av växter, utrustning, prydnader, kunskap och ätbart.

Bland utställarna på trädgårdsdagen hittar du: 
Huddinge-Botkyrka trädgårdssällskap, Trädgårdsamatörerna, Trädgårdsfröet, Hasselfors Garden AB, Sällskapet Blomstervännerna, Chiliodlarna, Naturskyddsföreningen, Hågelby konst o hantverk, Gröna Tummar, garden smart, geoliska sällskapet, Carina Järling Konst & Trädgård, Veterankraft, A Gentlemans Garden, Hågelbys biodlare, Syltkrukan, Princis Trädgård och Design, Bärbälte, Grålleklubben sektion Stockholm, Corneliussällskapet

Invigning av vår nyplanterade äppellund

Vi har satsat på gamla Sörmlandssorter och ser nu fram emot att återskapa en liten del av alla fruktodlingar som fanns här på LMs Ericssons tid.

Guidad tur i parken

Steg för steg rustar vi nu upp vår vackra park genom att röja, återskapa och nyanlägga områden i parken. Vi delar gärna med oss av våra genomförda och planerade trädgårdsprojekt.

Vi bjuder därför in alla trädgårdsintresserade att ta del av Hågelbyparkens historia och framtid till en timmes promenad i betongarkitektur och grönska. På turen berättar vi om Hågelbyparkens spännande byggnader och miljöer som grundaren Lars Magnus Ericsson själv skapade för snart 100 år sedan.

Turen startar kl. 13 vid Café Anna Giertz och kostar 50 kr vilket även inkluderar kaffe. Biljetter finns att köpa  från och med 27 april, via http://www.hagelby.se/att-gora/mer-i-parken/tradgardsdag/?date=20150509T1100. Den guidade turen leds av våra park- och fastighetsansvariga.

4Hs vårdag

4H anordnar roliga aktiviteter för hela familjen denna dag. Möt vårens lamm och killingar i klapphagen. Rid på de snälla ponnyhästarna och mycket mycket mer.

Dela inlägg

Facebook


Kommentera