Ordförande har ordet…

Nu har jag sått de tidiga grönsakerna i trädgårdslandet och är riktigt smutsig om fingrarna. Det är svårt att hålla händerna snygga så här års och jag är inte ensam om att ha problem med det, om det nu är ett problem?  Tidigare i vår kom en fråga från en medlem i Facebook-gruppen om hur man blir ren och fin om händerna och vips kom en hel radda goda husmorstips. Själv brukar jag löddra ordentligt med galltvålen och sedan går det åt massor med handkräm, ju fetare desto bättre. Min svärmor jobbade på apoteket. När hon varit på landet över helgen, åkte hon tillbaka till stan redan efter lunch på söndagen, även strålande vackra vårdagar, bara för att hinna fixa till sina smutsiga händer och se fräsch ut när hon hjälpte kunderna. Tänk er själva, att få medicin, plåster och tandborstar överräckta av en ingrodd hand med sorgkanter bakom naglarna. Inte ens en trädgårdsmänniska skulle överse med något sådant.

Tillbaka till trädgårdslandet; raka fina rader med sallad och rädisor brukar det inte bli hos mig.  Katten sprätter omkring och rådjursklövar trampar djupa hål i nysådden så det som kommer upp gör det lite slumpartat. I år lurar jag både katter och rådjur genom att ha täckt raderna med hönsnät, och pallkragen har fått en mössa av samma material. Det stoppar väl tyvärr inte sniglarna men jag har varit i gång riktigt tidigt i år med de blå järnfosfat-kornen. I dräneringshålen i grannens mur har jag fyllt på med små högar och likaså under takpannor som jag lagt där jag vet att sniglarna brukar trivas. Två halvor kokosnöt som blev kvar efter vinterns fågelmatning blev också diskreta gömmor och ligger knappt synliga i granhäcken.

Trots sniglar och rådjur så är det väl ändå härligt att odlingssäsongen kommit igång igen. Det gäller att passa på att njuta och verkligen ta ut all glädje direkt. Jag brukar ta en runda runt huset varje morgon bara för att inte plötsligt behöva upptäcka att något blommat över under arbetsveckan.

Ni som var på årsmötet minns säkert att vi fick i uppdrag att inventera dolda talanger bland alla våra ca 450 medlemmar som skulle kunna vara till nytta och glädje för föreningen. Det kan gälla t.ex. att fixa ett intressant studiebesök, hålla kontakt med media eller att fixa fika i samband med våra aktiviteter. Har du någon idé så hör av dig till Håkan Friberg i styrelsen. Du hittar mer information och kontaktuppgifter på hemsidan och i det här numret av Trädgårdsbladet.

Odla och njut!
Hälsningar,
Helena Hemming

Dela inlägg

Facebook


Kommentera