Ordförande har ordet…

Hej Alla Medlemmar!

När jag skriver detta har jag just lämnat en kongress med 1200 forskare och experter från hela världen. Efter att ha suttit still i flera dagar och lyssnat på de senaste forskningsrönen om molekylära och genetiska mekanismer bakom kemikaliers effekter på människor och miljö så behövde jag vila hjärnan och röra på benen. Jag hamnade tillslut i Humlegården och vad passade då bättre än att ta en paus vid Linné-monumentet. Här sitter jag nu på en parkbänk och njuter i solen.

Det är ingen dålig rabatt som är planterad runt monumentet. Undrar hur mycket jobb den kräver? Rensa ogräs, gödsla, plantera om och vattna om det är torrt, även om just det nog inte har behövts i år. Vad gör de med alla växter som blir över vid omplanteringar – inte har de väl växtloppis i parkförvaltningen? Och hur är det föresten med sniglarna? Har de hittat in till stan också?

På tal om sniglar, hur gör ni med dem? Själv känner jag mig mordisk när jag med krökt rygg smyger runt i trägården med saxen i högsta hugg och klipper dem mitt itu. De panter-fläckiga skonas liksom de med hus, de åker ut i skogen när de blir för många. Jag har haft ganska glest med sniglar de senaste åren men i allt regnande nu i vår har de väl fått möjlighet till lite återhämtning efter den kalla vintern. Vissa växter är de extra förtjusta i och min grönmynta som jag nyss har planterat verkar vara extra smaskig. Men hämnden är ljuv – när sniglarna tror att jag bjuder på restaurang så ser jag det mer som att jag gillrat en fälla. Förresten har jag noterat att de inte tycker om att glida över askan från grillen, det knastrar väl i slemmet, så nu strör jag aska som ett staket runt t.ex. bönorna i trädgårdslandet.

Ha en riktigt skön sommar,
Helena

 

Dela inlägg

Facebook


Kommentera