Ordförande har ordet…

I skrivande stund är vi en vecka in i november. Jag har gått och grunnat flera dagar på hur jag ska inleda denna krönika och hela tiden halkar jag in på ett gammalt invant spår – oj vad tiden går och snart är det jul igen! Det skrev jag ju om alldeles nyss. Jag vet att det inte bara är jag som tycker att tiden rusar iväg så ni kommer väl alla att tycka detsamma; det där skrev hon ju om alldeles nyss. Men å andra sidan, om man vid varje tillfälle har krav på sig att vara djupt filosofisk och spirituell så blev det väl ingenting sagt. Väder och vind och årstidernas gång är en utmärkt inledning till ett samtal i kön på konsum eller på bussen och får väntetiden att gå lite fortare. Men oj, jag menade ju att jag vill att tiden inte ska gå så fort. Då är det väl så som det sägs att tiden går fort när man har roligt. Då ska man väl inte klaga över att tiden går fort, det visar ju bara att man har roligt. Med andra ord har vi haft ett roligt år i föreningen med många intressanta föredrag, inspirerande kurser och Öppen Trädgård i strålande sensommarsol, för att bara nämna några aktiviteter.

Jag vill också passa på att göra ett litet upprop! Titt som tätt dyker en medlemsträdgård med ägare upp i en tidningsartikel, ett trädgårdsmagasin och ibland även i ett inslag i TV. Vi skulle vilja göra andra medlemmar uppmärksammade på detta och även samla material till vårt arkiv. Det vore jätteroligt om du som får besök av en journalist för ett trädgårdsreportage hör av dig till oss med information om var och när reportaget är att vänta. Vänd dig i första hand till Tuula Ranebäck (tuula@raneback.se) men det går också bra att höra av sig till någon i styrelsen.

Jag kan inte låta bli att komma tillbaks till jul-temat. Vi fick årets första amaryllislök av några goda vänner i går och nu väntar vi med spänning på de limegröna blommorna. När den har blommat över ska den få komma ut i trädgården precis som förra årets lökar som blommade om så fint i somras. Det påminner mig om att jag ska kolla om de klarat hösten, även om jag inte har några förhoppningar om att de är redo för en omstart redan nu. Lite mer återhämtning behöver de nog hur mycket jag än pysslar om dem.  Jag är så förtjust i julpynt som passar bra i komposten när de har gjort sitt men jag blir bättre och bättre på att få både amaryllis, hyacinter och andra traditionella julblommor att överleva, vilket inte bara är en fördel. Visst är det kul att lyckas få en vacker djupröd amaryllis att blomma om igen, men i augusti ger den nästan samma känsla som en semla till midsommar. Men en limegrön den passar även i augusti!

Under 2014 fyller föreningen 10 år! Hela året ska vi fira med många roliga, lärorika och spännande aktiviteter på temat Jord, Luft, Eld och Vatten. Vårens program finns beskrivna i detta nummer av Trädgårdsbladet och på hemsidan. Vi ses!

Ha det gott!
Helena

Dela inlägg

Facebook


Kommentera