Ordförande har ordet …

Det är vår, eller det var det i alla fall häromdagen. Redan den 15 februari rensade jag i rabatten för första gången för den här säsongen. Det var några grässtrån som stack upp mellan snödropparna. Tänk för ett år sedan, då var det minst en meter snö på samma ställe. Den meterologiska definitionen på när det är vår är baserad på temperaturen och det är lätt att mäta. Vår är ju också en känsla som koltrastens kvitter, ljuset och torr asfalt frammanar betydligt effektivare än av att temperaturen orkar hålla sig över nollan någon vecka. Inte lika lätt att mäta men ändock en mycket bättre definition, enligt mitt tycke. Nu har vi tagit steget in i mars och trots att skidsäsongen blev väl kort i år så längtar inte jag efter mer snö. Nu är det vår och i morse gick jag ut med komposten utan varken jacka eller vantar.

Det för mina tankar osökt in på en kommentar från en arbetskamrat häromdagen; ”Har ni tänkt på att vad vi än pratar om och vilket samtalsämne vi än tar upp så hamnar vi tillslut alltid i Helenas kompost”. Som till exempel när vi pratade om doping och kom in på vitamintabletter och andra onödiga kosttillskott . Jag berättade om sonen som i sina tonår kom hem med ett proteinpulver som han trodde skulle förbättra resultatet av hans träning men hur jag konfiskerade hela skiten och strödde ut det i komposten.

Som ordförande i ett trädgårdssällskap får jag ofta frågor som antyder att folk förväntar sig att jag är expert på trädgårdsodling i största allmänhet men det enda i den vägen jag tycker att jag har någon sorts expertstatus i är nog just kompostering.

Ni har väl anmält er till årsmötet? För att riktigt fira föreningens 10-årsjubileum har vi engagerat Gunnel Carlson som föredragshållare. Gunnel var med vid själva starten av föreningen när det begav sig så det är extra roligt att hon kommer och förgyller vårt firande.

Njut av våren! Även om temperaturen inte är så mycket att njuta av och solen gömmer sig i dimma och moln så kvittrar i alla fall koltrasten.

Helena Hemming
Ordförande

Dela inlägg

Facebook


Kommentera