Ordförande har ordet…

Hej alla Medlemmar!

Nu när vårbruket är avklarat och sommarens trädgårdsprojekt förhoppningsvis avslutade så hoppas jag att ni tar er tid att sitta ner och njuta av grönskan. Men jag vet hur det är. Jag tror att ni är flera som känner igen er om jag beskriver hur jag flänger omkring som en vilsen höna som har svårt att få saker och ting ordentligt avslutade. Som arbetsgivare skulle jag inte anställa någon som har så svårt att hålla fokus. För att bara ge ett exempel från en solig eftermiddag i maj så gjorde jag mig en kopp te, tog med en bok och satte mig tillrätta i skuggan under körsbärsträdet för att läsa det allra sista kapitlet. Där sticker det upp ett asp-skott mitt i gräsmattan – jag ska bara hämta en sekatör för att klippa bort det. Det blir så vasst under fötterna när gräsklipparen tar av det några centimeter upp. Jaha, var hade jag en sekatör senast? Jag har flera stycken men de är aldrig på samma ställe som jag själv. Jag brukar lägga en på elskåpet men där ligger nu bara en planteringsspade. Vad bra! Vad var det jag skulle flytta på när jag inte hittade en planteringsspade sist? Jag har fler planteringsspadar än sekatörer men de är aldrig heller där jag för tillfället behöver dem. Jo, det var smulgubbarna som hade hamnat i skuggan när rabarbern utvecklats till sin fulla storlek. Bra, nu fick jag det gjort i alla fall. Ska bara vattna dem också nu när de är omplanterade. När jag ändå har vattenslangen framme så ska jag fylla på i fågelbadet. Och rosen ska få lite också – men har du fått löss? Var har jag nu ställt spray-flaskan med såplösning? Jag tror den står vid flädern där jag rensade i morse. Då kan jag samtidigt ta med högen med rens ner till komposten. En snigel i pallkragen!!! Jag släpper både såp-flaskan och renshögen och tar ett vigt skutt för att fånga förövaren… aj, aj, aj… och slår foten i sprinten som håller ihop hörnet på pallkragen. Det blöder ymnigt och med tanke på all kogödsel och kompost som jag spridit ut här så är det nog bäst med lite rengöring av såret. I badrummet blir det desivon och omplåstring och där hittar jag också … ja just det, en sekatör. Linkar tillbaks ut i trädgården och funderar på vad det var jag höll på med. Och vad det var jag skulle ha sekatören till. Hittar en kopp kallt te och en bok där bokmärket har blåst i väg. Katten ligger och sträcker på sig i vilstolen, hon vet i alla fall hur man njuter i en trädgård.

Med det här numret av Trädgårdsbladet drar vi igång med den sista tredjedelen av aktiviteterna under devisen Jord, Eld, Luft och Vatten som vi har som tema under vårt jubileumsår. Det är ett lika fullspäckat schema som hittills under året och tack vare många aktiva medlemmar i Programgruppen och Styrelsen och ytterligare några hjälpande händer så ror vi i land med detta. En förening är vad dess medlemmar gör den till så vill du vara med och hjälpa till så är du så välkommen att höra av dig.

Jag är numera med på facebook. Jag har ”vågat vägra” ända tills vi startade en sluten facebook-grupp för föreningens medlemmar men då var jag redo för ett undantag. Där avhandlas allt som har med våra trädgårdar att göra. Någon vill visa sin fantastiska pion som just slagit ut, någon annan undrar vad detta är för en växt eller hur man blir av med ett envist ogräs, en tredje frågar om någon vill ha en pinal eller växt som blivit över och jag själv brukar mest följa diskussionerna som en annan tjuvlyssnare. Hur som helst rekommenderar jag dig att göra detsamma. Logga in och anmäl dig till Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap. Eftersom det är en sluten grupp blir du antagen efter att medlemsmatrikeln är kollad.

Ha en riktigt skön fortsättning på sommaren så hoppas jag att vi ses vid någon aktivitet under hösten. Eller varför inte på facebook? /Helena Hemming, Ordförande

Dela inlägg

Facebook


Kommentera