Ordförande har ordet…

Det är advent och stjärnögonen i krukan vid trappan är helt översållad av nyutslagna blommor och nya knoppar, klematisen blommar som aldrig förr denna sommar och svarta vinbären ser ut att vilja slå ut vilken dag som helst. Ur led är tiden! Inomhus däremothar jag laddat upp med en mer typisk vinterflora på våra breddgrader; amaryllis, julstjärnor och hyacinter. Jag har till och med lyckats skrämma liv i tre amaryllis från förra julen som var ute en vända i trädgården i somras och även då blommade fint. Adventsljusen gör sig extra fint i denna genom-grå november och alla julens dofter från kanel, ingefära, saffran och kardemumma bidrar till stämningen i väntan på hägg och syren. Allt har sin tid.

Både bristen på kyla och bristen på sol har lett till att min trädgård inte alls är redo för kyla och snö. Jag har varken känt mig tvungen eller sugen på att räfsa, tömma och täcka in. Trädgårdsslangen ligger som en orm över gräsmattan och spaden står kvar i trädgårdslandet som ett utropstecken över ett ännu inte slutfört arbete. Tänker hela vintern fortsätta på detta viset? Det har både sina för- och nackdelar – jag kan t.ex. tänka mig att mördarsniglarna lever livets glada dagar och utnyttjar semestern till att vila upp sig ordentligt inför nästa säsongs strävan att sluka allt grönt utom maskrosbladen. En plötslig och rejäl köldknäpp skulle kunna få mig att utbrista ”hämnden är ljuv” om det inte vore för att jag då samtidigt önskar livet ur magnolian och rosorna.

Som ni kan läsa i det här numret av Trädgårdsbladet har Programgruppen även denna höst jobbat hårt med att få ihop ett varierat utbud av aktiviteter och meningen är att det ska finnas något för alla smaker och intressen. Passa på att anmäl dig redan nu, speciellt till keramikkursen, pilflätningen och designkursen där vi måste begränsa deltagarantalet.

Ha en riktigt kul och skön jul så ses vi efter årsskiftet när det är dags att planera och ta itu med vårbruket igen.

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Helena Hemming
Ordförande

Dela inlägg

Facebook


Kommentera