Ordförande har ordet!

Att baka bröd är en träning i misslyckande läste jag i en krönika för ett tag sedan. Det låter inte så upplyftande precis, och inte heller som någon särskilt bra uppmuntran till någon som står i begrepp att fylla huset med doften av hembakt. Jämförelsen mellan brödbak och trädgårdsodling är slående i det här sammanhanget. Man måste ha tålamod, inte deppa ihop och ge upp, utan sakta men säkert testa sig fram till vad som trivs och fungerar i den egna trädgården. En skillnad är dock att ett eventuellt misslyckande blir uppenbart först efter flera månader eller till och med år. Ett misslyckat bröd är klart redan efter några timmar. Men att inte våga riskera ett misslyckande är att inte våga ta några initiativ alls.

Nu när det börjar spira i rabatterna så känns varenda snödroppe-knopp som en framgång och att maskarna i komposten har överlevt hela vintern får väl ses som ett riktigt lyckat projekt. Det är inte heller bara resultatet som räknas, själva grävandet och rensandet kan vara nog så tillfredsställande i sig. För att inte tala om shoppingrundorna till handelsträdgården. Odla och njut!

Läste ni artikeln i senaste Hemträdgården om the Garden Museum i London? Jag var där av en ren tillfällighet en gång för snart 15 år sedan. Jag kom med tåg från södra England och följde på kartan hur vi närmade oss Waterloo station. Strax innan tåget var framme såg jag det skulle ligga ett trädgårdsmuseum i krokarna. Eftersom jag inte hade något annat planerat för dagen, jag minns att det var en långfredag, så letade jag mig tillbaka till kvarteret där museet skulle ligga. Vad jag letade, och frågade men inte hittade jag något museum. Tillslut gav jag upp och gick in i en kyrka där porten stod på glänt, för att vila fötterna. Döm om min förvåning, där var det. Alla kyrkbänkarna var borttagna och hela det stora kyrkorummet var fyllt av trädgårdsprylar, men den sakrala känslan fanns kvar.

Med det Trädgårdbladet följer alla planerade aktiviteter för våren och sommaren. Det kommer dessutom att bli en rad trädgårdsträffar som ännu inte annonserats med tid och plats så håll koll på hemsidan. Eftersom Öppen Trädgård har varit så uppskattat bland föreningens medlemmar så gör vi i år en satsning i samband med 1000 Trädgårdar som i år går av stapeln den 12 augusti. För att ha möjlighet att både visa din egen trädgård och besöka andras så kommer vi att utöka arrangemanget till hela helgen. Alla ni är välkomna att delta!

Bästa hälsningar,

Helena Hemming
Ordförande  Huddinge Botkyrka Trädgårdssälskap

 

 

Dela inlägg

Facebook


Kommentera