10-årsjubileum med Ljusfest, tisdag 4 februari

Tema eld

För att uppmärksamma föreningens bildande så ordnar vi en ljusfest och tycker att det vore roligt om alla föreningens medlemmar tisdagen den 4 februari kl 19.00 ville släcka ner eventuell elbelysning och lysa upp era trädgårdar med levande ljus, såsom ljuslyktor, värmeljushållare, eldfat/eldkorgar, marschaller, facklor eller vad ni nu har tillgängligt.

Tänk vad häftigt om alla gör detta samtidigt och man plötsligt kan se vilka som är medlemmar i vår förening! Varför inte passa på att bjuda in grannar/vänner till en vinterfika i trädgårdens ljussken?!
Hoppas ni alla vill vara med och göra denna minnesvärda stund tillsammans med oss!

Föreviga gärna din ljusfest med foton om du har möjlighet så kan vi göra en gemensam dokumentation av kvällen efteråt.

Ni behöver inte anmäla er till ljusfesten, men ev foton kan ni skicka till a.schelin@telia.com!
Använd gärna vår Facebooksida till att förmedla att ni tänker vara med och påminn och pusha varandra för aktiviteten!

HISTORIK – av Anna Schelin
Onsdag 4 februari 2004 var vi ett gäng om 8 personer som samlades för att bilda föreningen Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap.
Jag minns att vi snabbt blev 80 medlemmar eftersom att alla som bodde i Huddinge eller Botkyrka och var med i Riksförbundet Svensk Trädgård, direkt erbjöds att även vara med i vår lokalförening. Jag tyckte vi var jäääättemånga och det var så kul med vår allra första aktivitet ”att bygga en varmbänk” som vi hade i dåvarande kassören Karin Lindmarks trädgård i Stuvsta en vacker aprildag,. Minns inte hur många som var med, men så där en 10-15 medlemmar skulle jag tro att vi var på plats när första spadtaget togs.

Jag minns kanske allra bäst att Palle hade med sig rosor som han fått ta rätt på då HUGE byggde om sin entré och annars skulle slänga plantorna.
Vi fick köpa dem för 20 kr /styck och det blev grundplåten till föreningens kassa. De vackra ljusrosa Bonica-rosorna växer fortfarande intill mitt växthus och påminner mig varje år om denna, föreningens allra första aktivitet tillsammans.

Sedan gick det som det gick och i dag är vi ca 450 medlemmar i föreningen – helt fantastiskt!

Dela inlägg

Facebook


Kommentera