Matbytarträff, foodswapping, torsdag 29 oktober

 Aktiviteten är inställd pga för få anmälda!

Täcker plommonen hela gräsmattan? Har du gjort 10 burkar krusbärschutney för mycket? Har du svårt att rymmas med mer rabarberpaj i frysen? Välkommen på en trevlig matbytarkväll!

Ta med dig överskott av skörd eller inläggningar, sylt, saft, hembakt bröd, honung, hemvärpta ägg etc. Chutney, ketchup, likör, korvar, matpajer, kryddor, teblandningar… bara din fantasi sätter gränserna.

Grundtanken är att allt ska vara hemlagat eller hemodlat eller självplockat. Det är helt ok med köpta råvaror på skördetemat, men du ska i så fall ha ”processat dem”, dvs skapat en ”rätt” av dem.
Det du har med dig måste hålla för att vara utanför kylskåpet under de två timmar bytet pågår utan att bli dåligt.
Kom hem med något roligt som någon annan har med sig. Oftast sker byte av EN vara mot en annan, så för att det ska bli lättbytt tänk gärna på de förpackningsstorlekar du gör.
Vi byter inte varor mot pengar på denna träff, bara mot andra varor.
Så här går det till
19.00 Vi ställer upp våra varor på varsitt bord, lägger fram presentationslappar(mer info kommer i mail till de anmälda) och eventuella smakprover.
19.30 Nu går vi runt och tittar på vad alla har med sig, smakar, ställer
frågor, skriver upp oss på presentationslapparna till de varor vi vill byta till oss
20.00 Byteshandeln börjar!
Har Berra skrivit att han vill byta krusbärschutney mot din hallonmarmelad och du tycker att det är ett bra byte, så letar du rätt på Berra och byter. Har ingen skrivit upp sig på dina broccolipajer söker du upp personer som har med sig varor du gärna vill ha och föreslår ett byte. Alla får tacka nej utan motivering! Eller kontra med att man lägger till något annat till bytet.

 Aktiviteten är inställd pga för få anmälda!

Tid: torsdag 29 oktober kl 19.00
Plats: Hörningsnässkolans matsal, Huddinge
Kostnad: ingen
Ansvarig från programgruppen: Jenny Wik Norling
Anmälan: Till anmalan@hu-bo-tradgard.org eller i formuläret nedan senast 22/10.  Begränsat antal deltagare, så anmäl dig meddetsamma om du vill vara med.

Anmälan till foodswap/matbytarträff

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera