Resa västerut 18-19 juni

I sommar gör vi en bussresa västerut! En riktig finsmakarresa, där vi besöker flera handelsträdgårdar som är kända för att ha ett ovanligt och spännande sortiment. Vi besöker också Hannu Sarenström och Pionisten Leena Liljestrand som bägge föreläst hos oss i Huddinge.
Välkommen att följa med! Resan är nu full, du är välkommen att stå på kölista om vi får ev avhopp!


Program
Lördag 18/6

07:30 Avresa från Huddinge centrum, Huddinge stationsväg 5(PwC, gamla tingshuset). Påstigning i Södertälje möjlig, meddela vid anmälan om du vill kliva på där.
08:30 Besök hos Odlarglädjen, Barva, Eskilstuna. Odlarglädjen är en plantskola med annorlunda växter och ett mycket stort sortiment som drivs av Eva Claesson. Hon säljer även via webshop, så sortimentet finns på http://odlargladjen.se. Här får vi även kaffe/té och smörgås. Gruppen får ett presentkort av Eva på Odlarglädjen att lotta ut!
10:00 Avresa
12:15 Lunch på Ölme Prästgård Värdshus, Kristinehamn
13:30 Stolpens Trädgård, Ölme Stolpen, Kristinehamn
Stolpens trädgård är en handelsträdgård med unikt sortiment och visningsträdgård med stenpartier, grusträdgård med ruin, kryddträdgård, dammar och woodland. Trädgården blommar större delen av året och hyser många ovanliga och känsliga arter som man normalt inte ser i zon 3. Specialitet: magnolior, japanska lönnar, dvärgbarr, rododendron, perenner och träd. Jonas och Lucja Grund visar runt oss i sin visningsträdgård, och vi har möjlighet att handla. Här finns sortimentet och mer info om trädgården.
15:00 Avresa
16:15 Lisas Trädgård, Mariestad. Vi är välkomna till Lisas naturnära trädgård på landet med anlagd damm och bäck. Hon odlar ekologiska grönsaker till husbehov sedan över 30 år tillbaka. Täckodling, kompost, kaniner och höns bidrar med näring. Målet är att bevara och gärna öka den biologiska mångfalden. Över tusen sorter i trädgården, de flesta har hon drivit upp själv från frön och sticklingar. Lisa säljer egenuppdrivna, ”härodlade”, obesprutade plantor – både perenner, kryddväxter och grönsaksplant i sin plantskola. Här finns mer info. Vi kommer att få kaffe och bulle hos Lisa.
17:30 Avresa
19:00 Incheckning på Clarion Collection Hotel Kung Oscar, i Trollhättan
Ca 19:30 Enklare middagsbuffé inkl kaffe på hotellet

Söndag 19/6
Frukost på hotellet
08:45 Avresa
09:30 Vi besöker Vivi och Tommy Ahnby, på Gullmarsfjordens plantskola, i Munkedal. Gullmarsfjordens plantskola säljer enbart till andra plantskolor, samt trädgårdsföreningar på besök. De har inte öppet för allmänheten. De påstås ha Sveriges största magnoliasortiment, men har även andra rariteter i sitt sortiment. Alla som anmäler sig kommer att få deras sortimentslista innan resan.
11:00 Avresa
13:00 Vi hälsar på Hannu Sarenström på Posseska gården i Hällekis, ”Kinnekulle”. Hannu serverar oss en ”Festlunch inkl mat, vin och allt” (enligt Hannu) och vi får strosa runt i hans trädgård. Här hittar du Hannus blogg. Hannu har föreläst hos oss i Huddinge, och har skrivit flera trädgårdsböcker och syns på TV i mat- och trädgårdssammanhang.
15:00 Avresa
15:45 Pionisten, Leena Liljestrand, Mariestad. Leena är ordförande för svenska pionsällskapet och har fyllt sin villaträdgård med pioner av alla de slag. Förhoppningsvis blommar många av hennes flera hundra pioner under vårt besök.
Leena tar inte betalt för besöket, men hon har en sparbössa vid dörren där man gärna får lägga ett bidrag. Leena har besökt oss i Huddinge och föreläst om pioner.
Bussen parkerar vid Bäcken Café, där man kan dricka kaffe efter besöket – ingår ej!
16:45 Besöket avslutas. Om vi fikar på Bäckens café så avgår bussen 17:15.
Chauffören kommer att ta rast vid något lämpligt ställe längs vägen ungefär halvvägs till Huddinge, så det finns möjlighet för dem som vill att äta något eller handla något att äta i bussen då.
Ca 21:00 Åter i Huddinge.

Pris: 2.900:- inkl buss, logi med frukost och enklare middagsbuffé, kaffe och smörgås hos Odlarglädjen, lunch på Ölme Prästgård Värdshus, kaffe och bulle hos Lisas trädgård, festlunch hos Hannu samt trädgårdsbesök enligt program.

Enkelrumstillägg 300:- OBS! Begränsat antal.

Priset är beräknat på 30 personer med reservationer för ändringar som vi inte kan påverka!
Faktura kommer att skickas från KE-Resor när vi vet att minst 30 anmält sig så att resan blir av.

Sista anmälningsdag: Anmäl dig så fort som möjligt för att vara säker på att få en plats och så att vi vet om resan blir av.
Även icke medlemmar är välkomna att följa med på resan.
Till och med 18 mars har resesällskap där minst en person är medlem i Huddinge-Botkyrka trädgårdssällskap förtur till platserna. Efter 18 mars är anmälan öppen för alla.
Anmälan: anmalan@hu-bo-tradgard.org eller formuläret nedan
Ange vid din bokning om du inte vill dela rum med någon, eller om du vill dela rum med någon särskild person.

Resan är nu full, du är välkommen att stå på kölista om vi får ev avhopp!

Anmälan till resan västerut

Ditt namn (obligatoriskt)
Jag är medlemJag är inte medlem

Ditt mobilnummer(obligatoriskt)

Jag vill också anmäla

Också medlemIcke medlem

Om mitt resesällskap skall ha egen faktura och reseinformation skickad till sig så skriver jag personens epostadress här. Annars ansvarar jag själv för att skicka vidare denna information:

Jag vill dela rum med någon. Om jag vet vem redan nu så skriver jag namnet i rutan nedanJag vill boka enkelrum för 300:- extra om det finns

Meddelande, bl a matallergier

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera