Shoppingresa till Ängsäters perennodling och två trädgårdsbesök på Ekerö/Färingsö

Vi börjar resan att besöka Ängsäters perenner 10.00 – 12.30, som har ett brett sortiment av perenner, kryddväxter, prydnadsgräs, ormbunkar mm. Priserna tidigare år har varit ungefär hälften mot en vanlig plantskolas, och Ängsäter säljer i vanliga fall enbart till plantskolor.
Exakt klockan 10.00 presenterar Krister Lööf verksamheten och informerar om prissättningen samt vad som gäller under besöket, sedan får vi gå runt på egen hand, titta och handla plantor. OBS Endast kontant betalning gäller på plats!

Vägbeskrivning; Ta färjan från Slagsta, följ vägen mot Färentuna, efter ca 14 km ligger Ängsäters Perenner på höger sida. Kommer du till brandstationen har du kört lite för långt. Vägbeskrivningen hittar du på www.angsaterperenner.se

Därefter, ca 12.30 åker vi vidare till Annika Hultmans Trädgård , på Storängsvägen 12 i Färentuna.
Trädgården ligger ca 1 mil från Ängsäters perenner.
Ta med fika/matkorg vi har möjlighet att fika i Annikas trädgård innan
vi får en guidad tur. Vi har även möjlighet fynda flera växter, då hon har en liten plantskola. På hemsidan hittar du mer information om den: www.tradgardsfroet.se

På vägen hem gör vi dagens sista stopp hos Gull Olli, på Pilvägen 7 i SKÅ
Hennes trädgård har varit med i programmet Trädgårdstoppen. Gull var med oss till Göteborg på vår trädgårdsresa för ett par år sedan.

Trädgården är anlagd på en bergstomt, men berget är inte så högt. Inga frodiga perennrabatter, men i gengäld en kuperad trädgård med diverse överraskningar. Ett par dammar, varav en med porlande vatten ger liv i trädgården. Flera uteplatser ger valfrihet beroende på väderlek. I övrigt en trädgård som barn brukar älska.

Tid: Lördag den 7 juni 10.00 – 12.30
Hur: Vi åker i egna bilar. Ange vid anmälan om du har en plats över eller efterlyser en plats. Tänk på att växtinköpen tar plats också. Vi rekommenderar färja via Slagsta. Från att den ankommer på Ekerö tar det 30 minuter att ta sig till Ängsäters perenner.
Begränsat antal platser! Anmäl dig så snart som möjligt om du vet att du vill åka.
Sista anmälningsdag: 31 maj
Anmälan: Fyll i formuläret nedan, eller maila anmalan@hu-bo-tradgard.org. Saknar du epostmöjlighet så kan du ringa vår ”anmälningshjälpreda”, Karin Nilsson 08-711 76 26 så mailar hon in anmälan åt dig.
Ansvarig från föreningen: Tuula Ranebäck 070-675 63 34

Anmälan till Aktiviteter enligt ovan

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer(obligatoriskt)


Jag medlemJag är inte medlem

Meddelande

skriv svaret på detta tal(obligatoriskt)

Dela inlägg

Facebook


Kommentera