Öppna trädgårdar hos föreningens medlemmar!

Glädjande är det så många som 9 medlemmar som öppnar upp sina trädgårdar för alla i år, varav en dessutom vid två tillfällen.

Om det inte står något annat vid resp trädgård, så är det ”medtag egen fikakorg” som gäller, samt att det bara är att komma utan föranmälan. Kortare beskrivningar av resp trädgård kommer att uppdateras framöver!

1.) Torsdag 4 juni kl 18-20 hos Britt & Gert Sjöholm på Skymningsvägen 9 i Skogås. OBS! Nytt datum!

”Vår tomt är en sluttande trädgård uppbyggd i fem etage, med en hel del murar för att få jorden att stanna upp. Växthus, grönsaksland, fruktträd, bärbuskar, dammar och en hel del prydnadsväxter och perenner. I juni står vår stora 84 åriga rododendron i full blom, den är imponerande. Vi bjuder på fika!”

2.) Torsdag 11 juni kl 18-20, Karin & Mats Nilsson, Källbrinksvägen 42B i Fullersta.

”Uppvuxen liten plan villatomt med bl a rosenhagtorn, många olika slags perenner, grönsaksodling i pallkragar, vatteninstallationer samt liten damm med guldfiskar.
Kom när du vill. Väkommen att ströva fritt. Har du frågor svarar Karin på dessa. Det finns gått om sittplatser, medtag gärna eget fika.
Hitta hit: Väg 226,Huddingevägen, Avfart Fullersta för både norr o söderifrån kommande. Sväng vänster, kör rakt fram i rondell vid Statoilmacken. Kör Åvägen till dess slut vid Källbrinksskolan. Sväng vänster in på Källbrinksvägen . Kör uppför backen tills du kommer till korsningen med Krokvägen.
Källbrinksvägen 42 B är snett ovanför korsningen med Krokvägen.
Parkering rekommenderas ske på de närmaste sidogatorna Lundavägen, Krokvägen o Lindängsvägen då Källbrinksvägen är bussgata (Eller nere vid skolans parkering).
Mats står vid korsningen vid Krokvägen o visar om du är osäker.
Välkomna!”

 

3.) Lördag 27 juni kl 14, Maria Danielsson, Brötvägen 25 i Snättringe.  (från kl 13 endast den slutna trädgårdsgruppen)

”Välkommen till min trädgård som är uppbyggd i romantisk stil. Den är uppvuxen och lummig med mycket skugga och tydlig rumsindelning. Den domineras av en stor klippa, men fokus ligger på rummen. Ett ord jag hört besökare säga är ”djungel”. Jag håller fortfarande på att bygga upp trädgården, så jag hoppas få många bra tips på hur jag kan utveckla den vidare. Hittills har jag lagt mest energi på att gräva nya rabatter, så underhållet har jag tyvärr inte alltid hunnit med. Tyvärr frodas både sniglar och kvickrot! Men jag har gett mig själv ”rabattförbud” i år och får bara jobba med underhåll och rensning. Det är svårt när nya idéer kommer så fort jag tar en paus i trädgården.
Jag tycker om att tänka på den som den ”hemliga trädgården” eftersom man inte kan ana att den finns där bakom klippan.”

4.) Söndag 28 juni kl 14-17, Pia Lennartsson, Lärkbacken 13 i Sorunda.

”En spännande bergstomt med mycket perenner som ligger på Lisö i Sorunda. Jag kommer att ha kaffe, the och saft färdigt, tag med dig tilltugget. Du tar dig hit antingen väg 225 från Vårsta mot Nynäshamn. Efter ca 3 mil, rakt fram mot Lindholmen. Vid Y-korsningen rakt fram (hö) mot Lindholmen. Passera Ridlekis (vä. sida) , efter skylt avsmalnande väg 2:a huset på vä. sida, gult garage vid vägen. Från 73:an avfart Ösmo. Tag höger och fortsätt tills du måste svänga hö eller vä. Tag vä mot Lindholmen. Se beskrivning ovan ifrån Y-korset, välkomna!”

5.) Lördag 11 juli kl 12-16, Mona Åhlin, Krokvägen 24 i Fullersta.

”En uppvuxen villatomt. Mycket perennrabatter och en väldigt välskött gräsmatta. Mona säljer även en del växter, betongalster samt trädgårdsböcker på sina träffar ev ordnas även en tipspromenad med trädgårdsanknytning. Det finns gott om sittplatser för fikagäster som medtar egen fikakorg. Monas trädgård är en av dem som var med i vår första Årets trädgård-tävling för några år sedan, då blev hon en av fem finalister.”

6.) Onsdag 15 juli, kl 19. Karin Eriksson, Österängsvägen 17 i Gladö Kvarn.

”Stor och solig tomt högt belägen med utsikt över Kvarnsjön. Trädgården är under uppförande, för tillfället finns stenpartier och växter som trivs i torra lägen, t.ex. en liten öken med Opuntia-kaktusar som brukar blomma i Juli varje år. Har vi tur så är de i full blom just denna tiden. Det finns även många perenner, ett litet växthus och köksträdgård. Många idéer finns och väntar på genomförande, trädgården utökas med något litet projekt varje år.

Fn bygger kommunen om vägen så infarten till Gladö Kvarn och en del vägar har ändrad sträckning, men följ de oranga pilarna så hittar ni rätt. En del vägar är temporära och ganska smala så det gäller att ta det lugnt.

Karin bjuder på kaffe/te och kaka och hälsar alla riktigt välkomna”

7.) Tisdag 11 augusti kl 18.30, Monica Mattisson, Uttringevägen 152 i Rönninge.

” Helt ny trädgård på 2047 kvm, anlagd i oktober 2011. Rabatterna täcker 1/3 av tomten. Strukturerat. fler än 50  olika perenner (1000 plantor) samt buskar, träd, klängväxter. Stort pooldäck. Hög backe på 200 kvm täckt med perenner. Pergola och nyanlagd bäck samt pallkrageodlingar. Många sittplatser. Medtag något ätbart om du vill, här finns fika med kaffebröd.”

8.) Lördag 15 augusti kl 12-16, Mona Åhlin, Krokvägen 24 i Fullersta. (se beskrivning ovan)

9.) Söndag 23 augusti kl 15, Bengt & Inger Ryttersten, Murkelvägen 2 i Tullinge.

”I vår trädgård finns växthus, köksträdgård samt rabatter.
Årets projekt är att göra ny kompost samt en japansk hörna som vi beräknar bli klara med under sommaren.
Vi bjuder på kaffe med dopp.
Varmt välkomna!”

10.) Söndag 6 september kl 15, Anna Schelin, Ringvägen 46 i Fullersta (kl 14.30 endast den slutna trädgårdsgruppen som först ska utvärdera årets säsong med trädgårdsträffar)

”En uppväxt bergig villatomt med flera olika perennrabatter, en liten damm samt en ”japansk hörna” (skulle antagligen inte kallas så av någon från Japan, men jag kallar den för det…). Det finns även pallkrageodlingar och ett växthus samt gott om sittplatser – utan tak- för besökare med egen fikakorg, välkomna!”

 

 

Dela inlägg

Facebook


Kommentera