Trädgårdsresa till Göteborg 10-12 augusti 2018

I år går vår trädgårdsresa till Göteborg med omnejd! Vi besöker stora kända besöksmål som Trädgårdsföreningen och Botaniska trädgården, men också ovanliga privata trädgårdar och spännande handelsträdgårdar. Schemat är fullspäckat av trädgårdsresmål, och det finns massor med tid att lära känna gamla och nya trädgårdskompisar. Vi bor bra och centralt på hotell Scandic crown på Polhemsplatsen 3 i Göteborg, där vi också äter våra gemensamma middagar.

FREDAG 10 augusti
08.00 Avresa från Huddinge centrum, Huddinge stationsväg 5(PwC, gamla tingshuset). Ta gärna med matsäck/kaffetermos/fika i bussen!

10.30-12.00 Besök hos Lennart Fredriksson som driver plantskolan Botanicus i Skänninge. Lennart höll ett uppskattat primulaföredrag hos oss ifjol. Han har mycket bra priser (Sveriges bästa säger han själv) och satsar främst på perenner i sin lilla plantskola. Endast kontant betalning.
 http://www.tradgardsriket.se/tradgardar/botanicus-plantskola

12.30 – 13.30 Lunchstopp på Dinners, Ödeshög på egen hand. Var och en betalar för sig.

16.00 – 17.30 Vi besöker Håkan Gidestrand, Rose garden Malevik, Kullavik. Här blir det kaffe och visning.
Håkan är en inspiratör och rossamlare, som ofta dyker upp på nätet och i olika trädgårdstidningar med fina arrangemang och rostips.
      http://maleviksrosentradgard.blogspot.se

18.30 ca Incheckning på hotell hotell Scandic crown på Polhemsplatsen 3 i Göteborg

https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/goteborg/scandic-crown

20.00 Gemensam middag på hotellet
—————————————————–

LÖRDAG 11 augusti
Frukost från 07.00.

9.15 Avfärd från hotellet

10.30 – 12.00 Conny och Marianne Assarssons privata visningsträdgård, Rydal. Vi har en woodlandträdgård med många rhododendron och azaleor. Här finns också en bäck och tre dammar. Plantor från egen förökning finns till försäljning.

12.15 – 13.15 Gästhuset i Kinna, Lunch inkl måltidsdryck och kaffe

13.30 – 16.00 Furets plantskola, Karlsdal, Örby. Visning & shopping.
Plantskolan startades 1968 av Ingvald Herdersson. Många år tidigare var den en privat hobbyträdgård. Sedan 1986 drivs plantskolan av sonhustrun Annika Herdersson och hennes svärmor Ella. Plantskolan drivs forfarande i Ingvalds anda med bänkgårdar och odlingar på friland, men numera även i krukor och klump. Vi odlar fortfarande perenner på friland och gräver upp plantor manuellt för försäljning. Vi har en inriktning på det annorlunda sortimentet, både bland buskar, träd och perenner. Hos oss kan du se mycket av sortimentet uppväxt. Det finns två privata trädgårdar att vandra runt i, som vi kommer att få en visning av: Den gamla plantskoleträdgården, samt Annika och Bo:s trädgård med 40 år på nacken. Båda är i ständig utveckling, med dammar, stenpartier, perennrabatter, woodland m.m. OBS! Endast kontant betalning eller faktura! http://www.furetsplantskola.se

17.00 ca Åter vid hotellet

17.15-18.45 Trädgårdsföreningen i Göteborg på egen hand. Fri entré. Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder. www.tradgardsforeningen.se

19.00 Gemensam middag på hotellet

————————————————-

SÖNDAG 12 augusti

Frukost från 07.00 & utcheckning

8.30 avfärd från hotell

09.00 – 11.00 Vi besöker underbara Botaniska trädgården i Göteborg.
Egen strövtur, avsläpp och upphämtning vid grinden med bussen.
Var och en betalar entré 20:- på plats, kan swishas.
http://www.botaniska.se

12.00 – 13.00 Villa Sjötorp, Ljungskile. Lunch inkl måltidsdryck och kaffe

13.30 – 15.00 Roland Gustavsson, Uddevalla. Vi besöker Rolands exotiska privatträdgård. Han odlar härdiga och exotiska växter som näckrosor, kaktusar och palmer.
  http://www.tradgardsriket.se/tradgardar/roland-gustavssons-exotiska-tradgard

ca 18.00-19.00 I samråd med chauffören: rast ca en timme på vägen någonstans där man kan köpa något att äta

21.30 ca åter Huddinge

Vi reserverar oss för tids- och prisändringar som vi inte kan påverka!
Justeringar av programmet kan komma att ske.

Tid: 10-12/8 2018
Kostnad: Pris 4.050:- inkl buss, logi i dubbelrum med frukost, 2 x middag, 2 x lunch, 1 x kaffe, visningar och besök enligt program.

Enkelrumstillägg 1.500:-. Det finns bara 4 enkelrum. Våga dela dubbelrum med någon annan från föreningen! Vi hjälper till att pussla ihop dem som anmält att de gärna vill dela med någon. Du kommer att få en ny kompis, om det inte redan är någon du känner.

Priset är beräknat på minst 40 personer med reservationer för ändringar som vi inte kan påverka. Faktura kommer att skickas via epost från KE-Resor när vi vet att minst 40 anmält sig så att resan blir av. Sista betalningsdag kommer att vara 15 juni. Max antal deltagare är 45.

Arrangör: KE Resor, som har ställt lagstadgad Resegaranti till Kammarkollegiet/Resegarantinämnden
Ansvarig från föreningen: Jenny Wik Norling

Sista anmälningsdag: Anmäl dig så fort som möjligt för att vara säker på att få en plats och så att vi vet om resan blir av. Ifjol blev den full någon vecka efter att den kom ut på hemsidan. Även icke medlemmar är välkomna att följa med på resan. Till och med 18 mars har resesällskap där minst en person är medlem i Huddinge-Botkyrka trädgårdssällskap förtur till platserna. Efter 18 mars är anmälan öppen för alla.

Anmälan: Anmäl dig genom att fylla i  formuläret nedan eller genom att maila följande uppgifter till anmalan@hu-bo-tradgard.org.
Ange vid din bokning:

1. Namn
2. Mobiltelefon
3. epost
4. Om du vill ha del i dubbelrum eller enkelrum, och om du vet vem du vill dela rum med. Anmäler du även denna person vill vi ha alla dessa uppgifter om denne också.
5. Är du vegetarian eller har födoämnesallergi så meddelar du även detta vid din anmälan
6. Om du är medlem

Fyll i  nedanstående för att boka din plats:

 

Kommentarer

  1. Niclas Steeve har skickat epost till huvudföreningen om att få komma med i Hu-bu trägårdsföreningen idag hoppas att det går igeom snarast.
    Då kansken man kan se sig som medlem efter dettta har gått igenom?
    Med vänliga hälsningar
    Niclas Steeve