Det kom ett mail …

Hej Huddinge-Botkyrkas trädgårdssällskap!

Ulrika Flodin Furås heter jag och är trädgårdsjournalist, författare och fotograf – och auktoriserad Stockholmsguide. Under sommarhalvåret brukar jag hålla gröna stadsvandringar i Stockholm med omnejd. Vandringarna har fokus på trädgård och stadsodling (som koloniträdgårdar) med teman som design, historia, odlingstekniker och odlingstips. Det brukar bli roliga samtal om odling och trädgård under vandringarna och vi besöker både kända platser – som Perennparken i Skärholmen och okända platser – som en hemlig rosenträdgård på Långholmen. En uppskattad vandring handlar om kvinnorna i stadsodlingens historia, andra omtyckta är vandringarna i Tantolunden och på Långholmen. En annan är vandringen i Stadshagen, där barnens liv i staden ur ett historiskt perspektiv träder fram. Den vandringen är tämligen ny, liksom vandringen i Finntorp och Svindersvik. Alldeles ny för i år är den historiska vandringen kring Slussen och Mariatorget, där fokus är historierna kring trädgårdarna som en gång låg där, som Ebba Brahes palats och Emanuel Swedenborgs malmgård… 

Vandringarna är anpassade till rådande pandemirestriktioner och jag är noga med att hålla avstånd och har högtalare. 

Vandringarna kan bokas för grupper eller enskilt och tar cirka 1,5 timme. 

Pris per person:

200 kronor per person

150 kronor för studerande och pensionärer

Gruppbokning: 2 200

Priserna är inklusive moms.

Årets vandringar: 

Kvinnorna i stadsodlingens historia

Stadshagen –kolonilotter och nödbostäder (ny)

Perennparken – Piet Oudolfs mästerverk
Den vilda floran i Frihamnen

Långholmen

Tantolunden

Svindersvik och Finntorp (ny)

Historiska trädgårdar kring Slussen och Mariatorget (jätteny)

Stadsodlingarna i Bagarmossen (favorit i repris)

Läs mer på 

https://stadsodlingsvandringar.se

Jag, som leder vandringarna heter Ulrika Flodin Furås. Jag är auktoriserad Stockholmsguide och mitt specialområde är trädgård med fokus på trädgårdshistoria och då särskilt stadsodlingens historia, ett område som även rymmer en hel del samhälls- och arkitekturhistoria.
stadsodlingsvandringar.se

Hjärtligt välkomna!

Ulrika

Ulrika Flodin Furås

Journalist, författare, fotograf & stadsodlare

Chefredaktör för tidningen Koloniträdgården www.kolonitradgardsforbundet.se
Auktoriserad Stockholmsguide & föreläsare

mobil/cellular + 46 (0)70 650 68 16

Hemsida: gatsmart.eu
Instagram: ullisfuras_gatsmart

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/d/5/f/hu-bo-tradgard.org/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/d/5/f/hu-bo-tradgard.org/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853