Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nyttodjur och nematoder

6 februari, 2020 @ 19:00

Susanne Jonsson som driver BioNema AB kommer och berättar om de insektsparasitära nematoder som finns på marknaden och hur de på ett naturligt sätt kan bekämpa t.ex sniglar och öronvivlar och ersätta kemikalier.

Nematoder har sedan lång tid använts av yrkesodlare för att t.ex skydda småplantornas rötter mot sorgmyggans larver. Nu finns nematoder att köpa för gemene man och vi kommer att titta på vilka skadedjur som går att bekämpa med nematoder och hur man ska tänka för att få ut det mesta av sin nematod-behandling.

Nematoder tycks finnas överallt där liv kan finnas, i inlandsisarna och de varma källorna, i de torra öknarna och den frusna tundran, i vattnet Du dricker och ättikan Du kryddar med, i insektskroppen och på potatisens rötter, i älgens hjärna och människans ögon. De är jordens vanligaste flercelliga djur – och ändå så okänd för gemene man” (Bengt Eriksson, SLU)

Tid: torsdagen den 6 februari, kl 19.00 – 21.00

Plats: Hörningsnässkolans matsal, nära Huddinge centrum, Hörningsnäsvägen 7, Huddinge – ingång

från Tunholms väg.

Kostnad: 50:- för medlemmar, 100:- för icke-medlemmar

Fika: Alla tar själva med det de ev vill fika

Ansvarig från föreningen: Helena Skyllberg

Sista anmälningsdag: 1 februari. Anmälan sker genom biljettbokning hos Simple signup, på denna länk: https://www.simplesignup.se/event/162132

Detaljer

Datum:
6 februari, 2020
Tid:
19:00
Evenemang Kategori:

Plats

Huddinge, Hörningsnässkolan