Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarmötet i Huddinge-Botkyrka 17-18 augusti

17 augusti, 2019 - 18 augusti, 2019

Du som är medlem i föreningen och vill ställa upp som volontär får jättegärna höra av dig på anmalan@hu-bo-tradgard.org. Vi kommer att behöva allt från bussvärdar till någon som packar goodiebags:en, sätter upp skyltar, visar vägen till bussarna, pyntar festlokalen inför middagen och mycket mer! Maila så hör vi av oss.

Du som istället vill delta i hela sommarmötet får jättegärna göra det. Du anmäler dig på denna länk och hittar programmet här nedan.

Fredag 16 augusti

Trädgårdsmingelkväll från kl 17.30 för dem som vill, på restaurangen Folkes bistro, Paradistorget 8, Huddinge C. Folkes är en trevlig kvartersrestaurang med god och vällagad mat. Kryssa i på anmälningsformuläret om du planerar att komma, och om du tror att du vill äta. I juni skickar vi ut en beställningslänk för bords- och matbokning till dem som sagt att de vill äta.

Lördag 17 augusti

8.00 – 8.45 Registrering. Vi träffas i ABF-huset i centrala Huddinge, på Kommunalvägen 26.
9.00 Sommarmötet öppnas. Vi hälsar alla välkomna och berättar vad som händer på sommarmötet. Utdelning av Kungliga Patriotiska Sällskapets medaljer sker, och vi får fika på väg till bussarna.
10.15 Trädgårdsbussarna A, B & C med guidning avgår till de olika destinationerna. Detaljer kring respektive tur hittar du nedan. Många av våra trädgårdsägare kommer att sälja växter. Tag gärna med kontanter om du inte har swish.

Alla bussarna stannar för lunch vid Irvin’s BBQ Food truck, ett prisvinnande Huddingeföretag som parkerat vid en av våra besöksträdgårdar för att ge oss en spännande matupplevelse. Läs mer om Irvin’s BBQ Food Truck nedan. Alla bussar stannar för eftermiddagsfika på olika trevliga caféer längs vägen.
17.30 Beräknad återkomst till Huddinge C. Mingel inför middagen, eller fri tid.
19.00 Gemensam middag i ABF-huset.

Busstur A

Britt och Gert Sjöholm

En brant sluttningstomt ner mot sjön Drevviken. Flera dammar med broar och en mångfald av växter, fruktträd och grönsaker. Bl.a. en stor rhododendron med en gång under. Hela tomten är uppbyggd i olika nivåer. Växthus och stor kompost finns. Vald till Årets Trädgård 2010 i Huddinge-Botkyrka. Medverkade i TV8, Trädgårds-toppen 2011.

Karin Eriksson

En stor och solig tomt högt belägen med utsikt över Kvarnsjön. Trädgården började anläggas år 2000 och utökas med något litet projekt varje år. För tillfället finns stenpartier och växter som trivs i torra lägen, t ex en liten öken med Opuntia-kaktusar. Men även många perenner, växthus och en liten köksträdgård.

Håkan och Jeanette Friberg

En genomtänkt och väldesignad privat trädgård i Segeltorp med mycket växter och runda former. Trädgården är anlagd från grunden av oss själva för 20 år sedan och tomten är på drygt 800 kvm. Vi tänker mycket på formerna och att man ska uppleva harmoni i de olika ”rummen” utan att det känns stelt. Detta gäller även färger då vi väljer växter. Vi har en trevlig och inbjudande entré som skapar lust att söka sig vidare. Har blivit vald till Huddinge-Botkyrkas finaste trädgård.

Inger och Bengt Ryttersten

Vi har bott i vår hus i över 40 år, men det är bara de 15 sista åren vi har varit intresserade av trädgård. Nu har vi rabatter, en storslagen köksträdgård, en japansk hörna och ett växthus. Detta är vårt tredje växthus som vi byggt på samma plats, för att vår 35-åriga vinranka inte skulle behöva flytta. Växthuset använder vi både att odla i och som uterum. I år har vi grävt ut en bit vid berget och påbörjat ett litet woodland.

Buss A äter lunch hos Irvin’s BBQ Food Truck kl 11.30.

Busstur B

Familjen Odberger

Vår lilla 40-talsvilla är omsluten av fantasirika lösningar för ekologisk odling och hållbar omställning samt permakultur. Träspaljéer, upphöjda odlingsbäddar med hemmakonstruerat snigelstaket, omväxlande annuella och ätbara perenna växter som vi täckodlar kring, ett tjärat uthus med grästak framför berget och en damm med porlande vatten. Odlingslådor med chili och vindruvor är placerade på södertaket.

Åse Lindholm och Per Hassel
En lummig och uppvuxen sekelskiftestomt med grusgångar, växthus, uterum, en gjuten damm med salamandrar och ett vattenfall. Här trivs magnolior och slån, hägg och syren, katsura och katalpa men också också många fåglar, humlor, bin och fjärilar. 
Några paradrabatter har vi inte, utan mera stora planteringar och mycket marktäckare. Ormbunkar är en favoritväxt, det finns ju så många olika!

Lena och Gert Hamnell
Detta är en lummig villatomt från 40-talet. Därför fanns det uppvuxna träd och en slumrande perennrabatt med stora rhododendron när vi flyttade hit att bygga vidare på. De flesta träden har fått stå kvar och nya har tillkommit. Mycket är gjort utan större planering, mera beroende på vad som hamnat i vår väg i form av växter, plattor, torvblock mm. Här finns ett litet växthus, trädgårdsland, torvrabatter, stenpartier samt en liten damm. Sedan några år har vi även börjat med biodling och detta påverkar numera vårt växtval. Vi låter även en stor del av gräsmattan växa för att gynna insekterna och växter som blåklockor och klöver.

Ingrid och Lars Gustafsson

En väl utnyttjad trädgårdstomt på 980 m2 med spännande rum. På framsidan finns ett trivsamt växthus med många sorters pelargoner, vinranka och tomater. På baksidan finns en sluttande berghäll med två små dammar och en porlande bäck, omgivna av en stor röd flikbladig japansk lönn och många sorter av hostor och julrosor.

Deltagarna i buss B äter lunch hos Irvin’s BBQ Food Truck kl 12.15

Busstur C
Besöker samma fyra trädgårdar som busstur A, men i en annan ordning. Deltagarna i denna buss äter lunch hos Irvin’s BBQ Food Truck kl 13.15.

Lördagens lunch – Irvin’s BBQ Food Truck

En spännande upplevelse som verkligen hör storstaden till är att luncha hos en Food Truck. Visste du att vi har ett food truck-SM i Kungsträdgården i Stockholm? Där har Huddingebon Pär Magnusson som driver Irvin’s BBQ Food truck kammat hem fina medaljer två år i rad. Inte nog med det, 2018 vann han dessutom Nordiska mästerskapen i två klasser. Kom till Huddinge-Botkyrka – det är nästan som i New York!

Söndag 18 augusti

Buss 1, 2 & 3 avgår utanför ABF-huset i centrala Huddinge, på Kommunalvägen 26 vid olika tider på söndagsförmiddagen, samt är åter vid olika tider. Innehållet är det samma i övrigt denna dag, så du kan välja vilken tur som bäst passar dina tågtider, lunchpreferenser eller ditt morgonhumör.

Buss 1 avfärd 9.00, lunch 12.00, åter i Huddinge C 14.00

Buss 2 avfärd 9.30, lunch 12.30, åter i Huddinge C 14.30

Buss 3 avfärd 10.00, lunch 13.00, åter i Huddinge C 15.00

Besöksmål buss 1, 2 & 3

Dahliaparken
Det finns en liten offentlig park full med dahlior i vårt närområde. Den sköts helt idéellt, och är full av enbart dahlior. Medlemmar i Dahliaentusiasterna guidar runt oss i parken, och vi tar en snabb fika innan vi åker vidare. En udda upplevelse!

Skärholmens perennpark

Vi får se parken, dess fantastiska miljö och växter men också höra om hur den kom till, tankarna med designen och också om vad parken betyder för bostadsområdet. Vår medlem Pia Hedenblad, som är trädgårdsarkitekt, guidar oss i Skärholmens perennpark. Parken är designad av Piet Oudolf, en av världens mest inflytelserika trädgårdsdesigner. Han har bland annat skapat High Line i New York och Drömparken i Enköping. Perennparken är vacker oavsett vilken tid på året det är, vilket var ett av syftena med planteringen.

Zetas finsmakarens trädgård

Vi kan skryta med att ha Sveriges mest välsorterade och kända handelsträdgård som vår närmsta plantskola. På Zetas trädgård får vi höra en liten introduktion om Zetas, avslutar sommarmötet, och sedan äter vi lunch i Zetas trädgårdscafé. Till sist släpps vi lösa för att shoppa och strosa i trädgården, innan bussarna tar oss tillbaka till Huddinge C. Vill du vara kvar längre och ta dig hem från Zetas själv så meddelar du bara din bussvärd.

Plats för sommarmötet, resa och parkering
Registrering, sommarmötesförhandlingar och middag sker på ABF-huset i centrala Huddinge, på
Kommunalvägen 26. Här i närheten kommer även våra bussar att avgå. Det är 5 minuters gångväg till ABF-huset från pendeltåg och busstorg. Utnyttja att vi är i storstan och åk gärna kommunalt. Från Stockholm till vårt sommarmöte tar du dig med pendeltåg på 16 minuter. Lämna gärna bilen hemma, till Huddinge kommer du enkelt och miljövänligt med tåg. Res till Stockholms central eller Flemingsberg, ordna ditt boende själv eller boka på Scandic Talk i Älvsjö bara 7 minuter bort där vi reserverat ett antal rum.

SL, Storstockholms lokaltrafik, finns på www.sl.se. De har också en app som man kan ladda hem, för att söka resor och köpa biljetter.

Infartsparkeringen vid Kommunalvägen 19 kostar 10 kronor i timmen och max 40 kronor per dygn. På Huddinge Stationsväg 5-7 parkerar man gratis på sidan mot järnvägsspåret i mån av plats. Det finns en gångtunnel under järnvägen så att man kommer fram på Kommunalvägen i höjd med infartsparkeringen. Det finns även ett antal parkeringar framför och bakom ABF-huset, men där får man bara stå 2 timmar med p-skiva. Här finns också ett par handikapp-platser. Vid kyrkan och i Huddinges parkeringsgarage gäller 3 timmar med p-skiva.

Anmälan till sommarmötet

Anmälning och betalning görs på denna länk: http://hu-bo-tradgard.org/sommarmote
Anmälningen görs genom att man köper en biljett hos Simple signup. Du ser direkt att du har fått en plats, och du kan anmäla flera personer samtidigt samt ange allergier och liknande.

Sista anmälningsdag är 31 maj förlängd till 10 juni.

Har du problem med att anmäla dig på länken ovan kan du maila anmalan@hu-bo-tradgard.org för att få betalningsinformation via epost. Din inbetalning skall då vara inne inom en vecka för att vi ska hålla din plats.

Anmälan är bindande. Vid förhinder återfås inbetalt belopp endast vid uppvisande av läkarintyg. Platsen kan överlåtas på annan medlem.

Detaljer

Börjar:
17 augusti, 2019
Slutar:
18 augusti, 2019
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar: