Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Waldemarsudde

september 1 @ 17:30 - 19:30

Guidad visning & gemensam picknick på Waldemarsudde, onsdagen 1 september

Den 1 september får vi komma på guidad visning av trädgården och delar av parken på Waldemarsudde. Den fina trädgården brukar kallas Djurgårdens pärla och vår guide denna dag är Marina Rydberg, chefsträdgårdsmästare på Waldemarsudde. Hon möter upp oss utanför Museientrén (butiken) vid gräset nedanför trapporna.

Vår guidning börjar med information om fruktträden och vårblommorna. Sedan går vi vidare mot södersidan där Marina berättar om Prins Eugen, skulpturerna, byggnaderna och Djurgårdens historia. Marina pratar om och visar de för säsongen aktuella blommorna och växterna. Vi får se ”Blomstergården vid Näckrosen” och avslutar i trädgårdsmästeriet och växthusen.

Visningen tar 1,5 timme ungefär. Efter det så njuter vi av egen medhavd picknick i det gröna, på lagom avstånd från varandra.

Vill du läsa mer om trädgården och parken så kika här: https://www.waldemarsudde.se/om-waldemarsudde/park-och-tradgard/

Tid: Onsdagen 1 september, kl 17.30 – 19.30

Plats: Vi möts senast 17.20 utanför Museientrén (samma som butiken) Prins Eugens väg 6, Djurgården.

Mat: Medtag egen picknick och något att sitta på

Kostnad: 100 kr, betalas vid anmälan

Sista anmälningsdag: 16 augusti! Anmälan sker genom biljettbokning hos Simple signup på denna länk: https://www.simplesignup.se/private_event/175662/6e61410a98
Det finns 20 platser. Minst en person i sällskapet måste vara medlem. Om du får förhinder eller blir sjuk så hör av dig så ser vi om någon vill köpa din plats.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla avstånd under guidningen. Om du känner dig hängig eller får förkylningssymptom så stannar du hemma. Maila och meddela att du inte kommer på anmalan@hu-bo-tradgard.org, så tidigt som möjligt. Samma sak gäller om någon närstående eller någon i ditt hushåll är sjuk med förkylningsliknande symtom.

Övrig info: Om du kommer med bil så finns det ett större antal parkeringsplatser för besökare precis utanför staketet in till parken (ca 200 meter från museientrén). Åker du kommunalt så tar spårvagn 7 alt buss 67 dig hit.

Ansvarig från föreningen: Jenny Wik Norling, anmalan@hu-bo-tradgard.org

Detaljer

Datum:
september 1
Tid:
17:30 - 19:30
Evenemang Kategori:

Plats

Valdemarsudde