Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Ordförandes rader

Publicerat 16 januari, 2023

Hur kan man se att din trädgård, odlingslott eller balkong är just din? Skulle man kunna göra ”Vem bor här?” som trädgårdsvisningar? I alla hem finns det ett kök, någonstans att sitta, någonstans att sova och ett badrum. Det är ju inte alls orimligt att det i en trädgård finns ett trädgårdsland, trädgårdsmöbler av något slag, en hängmatta och en kompost. Men det är inte alls nödvändigt eller ens förväntat. Hur trädgården eller odlingen är utformad och vad den innehåller är helt upp till den eller de som huserar där. Jag känner en medlem som alltid är sprudlande och färgglad och hennes trädgård är likadan. Min är mest blå, blå och blå och lite rosa och vit här och där. Grönt förstås, men det kommer ju på köpet. Gult får dispens under våren när påskliljorna blommar men sedan är stopp. Rött råkade jag få in när jag köpte azaleor bara för att det var super-extrapris, men de blommar inte varje år som tur är. Det ser faktiskt likadant ut i min garderob, och i huset för övrigt. Har du en favoritfärg som lyser igenom i rabatterna? Eller en form? Jag och min man är ganska fyrkantiga och gillar raka linjer som här och var bryts av elliptiska kurvor, både ute och inne.

Under sena hösten har styrelsen och programgruppen tillsammans genomfört ett litet projekt för att samla ihop nya idéer och uppslag. Det vi kom fram till kommer att visa sig i vårens och den kommande höstens program. Vi kommer som vanligt att blanda föredrag med workshops och kurser och vi kommer att vidareutveckla möjligheten att delta digitalt för att ta vara på lärdomarna från pandemi-åren. En nyhet blir korta träffar runt ett tema, lite som en after-work kan man säga. Har du ett förslag på ett sådant tema så är du hjärtligt välkommen med din idé till någon av oss. Håll koll på hemsidan och i Facebook-gruppen och läs nyhetsbreven när de dimper ner. Är du inte med i Facebook-gruppen är det bara att anmäla ditt intresse – vi godkänner alla medlemmar men inga andra. Får du inte nyhetsbreven beror det på att vi inte har fått din e-mailadress. Meddela den till anmalan@hu-bo-tradgard.org så missar du inget viktigt.

Jag brukar avsluta dessa rader med Riksförbundet devis Odla och njut! men i skrivande stund är det kulen januari så det jag önskar er nu är en njutfull planering inför kommande odlingssäsong.

Lev väl,
Helena