Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Hur vårt anmälningssystem fungerar

Publicerat 8 december, 2021

När man anmäler sig via simple sign up sig så får man omedelbart ett epostmeddelande OCH ett sms som kvitto på att man är anmäld till aktiviteten. Får man inte det så kan man räkna med att något har gått snett.Det finns också en länk på varje anmälningssida hos simple sign up att klicka på som heter ”se vilka som bokat”, där man kan dubbelkolla om man står med eller ej, som uppdateras automatiskt hela tiden.

När man gjort sina val och fyllt i sina uppgifter och trycker på ”Skicka anmälan” så skickas man vidare till Payson för betalning. Om det strular när du kommer till Payson och ska betala så kan du testa att byta betalsätt. Det finns funktionen ”betala via din internetbank”, som kräver inloggning på ditt vanliga sätt, som t ex dosa eller engångskod, då betalningen flyttas till din internetbank. Här kan kopplingen till din bank vara tillfälligt nere. Enklare är oftast att betala via kort. Betalningen är säker och ingen ser dina uppgifter. Men ditt kort får inte vara spärrat för internethandel, då funkar det inte.

Om du inte kommer vidare till betalning alls så har du antingen missat att fylla i alla fälten i formuläret, eller missat att kryssa i godkännande-rutorna på botten av sidan.

Får du upp flera ”personer” att fylla i trots att det bara är du som ska gå? Då kan du ha råkat scrolla i en annan siffra än ett som antal personer. Ofta står flera olika biljettyper på första sidan. Medlem, icke medlem, fika etc. Alla dessa har också en varsin ruta för antal biljetter. Kanske har du råkat sätta i en etta i en extra ruta?

Jag har inget betalkort/internetbank/e-post, hur ska jag då boka?
Be en vän/släkting/arbetskamrat/granne/kompis i föreningen om hjälp. Det går att boka biljetter åt andra, och hen kan ju få betalt i kontanter av dig om hen betalar biljetten online.

Jag lyckas inte betala med mitt visakort
Kontrollera i din internetbank så att ditt betalkort/kreditkort är öppnat för internetköp. Det klickar du annars i, och så fungerar det meddetsamma.

Jag lyckas inte betala när jag klickat på min internetbank
Om din internetbank har tillfälliga problem så kan du gå tillbaka ett steg och välja att betala via visa/mastercard istället.

Jag får verkligen inte till det. Hjälp! 
Maila en beskrivning av ditt problem till: anmalan@hu-bo-tradgard.org så försöker vi att hjälpa dig.

Hur kan jag se om jag är anmäld till en aktivitet redan?
Följ anmälningslänken från hemsidan till Simple signup. Där man väljer biljettyp finns en länk du kan klicka på med lista på alla som är anmälda, som heter ”se vilka som bokat”. Har du problem med att finnas med på denna lista? Använd en uppebnar pseudonym när du bokar, t ex Pippi Långstrump, och maila oss vem som egentligen bokat på anmalan@hu-bo-tradgard.org.

Alla platser är bokade men det finns en som står som ”reserverad”? Vad betyder det? 
Om någon håller på och gör en bokning, eller har avbrutit precis vid betalningstillfället, så står biljetten som reserverad i 20 minuter. Sedan finns det tillgänglig att boka igen. Så gå in och försök igen efter 20 minuter.

Vad innebär det att jag själv måste hitta en ersättare om jag får förhinder till en kurs jag är anmäld till?
Du står själv för jobbet med att hitta en ersättare och för risken att förlora din kursavgift om du inte lyckas med detta. Du kan t ex annonsera ut din biljett i vår slutna facebookgrupp eller maila anmalan@hu-bo-tradgard.org och höra om någon lämnat en intresseanmälan som du kan få kontaktinfo till.

Varför är det så? 
Anledningen till detta är dels 1) för att vi har kostnader för en kurs eller föreläsning ändå, oavsett om du kommer eller inte. Vi hade räknat med dig och de 8 andra som inte dök upp då ni var anmälda, och nu går föredraget/kursen med förlust, när ni i sista stund bestämde att inte komma. Med simple sign up vet vi i god tid innan hur många biljetter vi säljer till ett föredrag och kan ta ställning till om det skall ställas in eller köras ändå, beroende på hur dyr föredrags-hållare, lokal mm är i detta fall. Har vi t ex bokat och sålt 40 platser så har vi intäkter för att täcka föreläsarens arvode.
2) Andra anledningen är att det blir för mycket jobb för oss i programgruppen att med ofta väldigt kort varsel försöka jaga rätt på ersättare. En populär lördagskurs kan vara fullbokad, och material inköpt. Dygnet innan fram till nån timme innan kursstart sker sedan avhopp av hälften av deltagarna, varpå vi måste ägna fredagkvällen åt att jaga ersättare, fast det vid anmälningsstarten fanns 10 personer till som ville gå men inte fick plats. Vi lägger massor med fritid på att ordna dessa aktiviteter ändå, det känns inte kul att behöva göra det på tid vi inte valt för att ni fått andra planer.