Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Om oss

Publicerat 8 december, 2021

Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap är en ideell förening vars syfte är att under trivsamma former öka vårt kunnande om trädgård.

Vi ingår i Riksförbundet Svensk Trädgård – landets största trädgårds organisation med mer än 33000 medlemmar och 160 lokala trädgårdsföreningar i hela landet.

Som medlem får du :

  • Medlemskap i vår förening – Stockholms största lokalförening
  • Delta i alla våra aktiviteter, ofta till reducerat pris
  • Tidningen ”Hemträdgården”
  • Rabatt på trädgårdsresor och inträde på mässan Nordiska trädgårdar
  • Medlemsrabatter
  • En fritidsförsäkring

Trädgårdsintresset har länge funnits i Huddinge och Botkyrka. Om detta vittnar två välbesökta trädgårdsföreläsningar i Huddinge Folkets Hus. I januari 2004 avrundades en trädgårdsberättelse av Gunnel Carlsson från ”Gröna Rum” med information från Riksförbundet Svensk Trädgård.
När Folkets Hus tömdes stannade några entusiaster kvar och beslutade att det nu äntligen skulle ske – bildandet av ett lokalt trädgårdssällskap!

Den fjärde februari 2004 bildades så Huddinge Botkyrka Trädgårdssällskap. En styrelse, i samarbete med en programgrupp, vill under trivsamma former verka för ett ökat kunnande om trädgård i vårt närområde. Idag är vi  över 500 medlemmar vilket innebär att vi är en av Stockholmsområdets största föreningar, och fler vill vi bli – välkommen du också!

För information om vilka personer som sitter i styrelsen eller programgruppen, se under ”Kontakta oss”.

Trädgårdsträffar

Vill Du presentera din trädgård eller bara någon idé som du har testat eller önskar få tips om något i din trädgård? Skicka text och gärna bild, genom att mejla till info@hu-bo-tradgard.org.

Aktiviteter

Under aktiviteter hittar du vårt programutbud. Det finns en PDF fil på vårt program som sträcker sig över 5 månader. Det finns också en kalender där du hittar vår verksamhet dag för dag.

Har du förslag på intressanta aktiviteter? Mejla till anmalan@hu-bo-tradgard.org!

Facebook

Har du hittat till vår slutna Facebook-grupp för alla våra medlemmar? Välkommen att gå med i vår slutna Facebook-grupp! Skriv Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap i sökfönstret på Facebook, eller använd adressen https://www.facebook.com/groups/HuBotradgard och ansök om att gå med.
Vi godkänner alla föreningens medlemmar. Tanken är att vi här kan utbyta idéer, inspirera varandra, ställa frågor, visa foton från egna eller andras trädgårdar. Köpa/byta/sälja trädgårdsrelaterade saker och växter. Komma överens om samåkning till aktiviteter. Hälsa varandra välkomna på spontana trädgårdsträffar när ”andan faller på” och trädgården känns som vackrast. Endast fantasin sätter gränser! Idag är vi ca 350 medlemmar som hittat dit! Välkommen du också