Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Att följa sitt gröna hjärta

Publicerat 19 februari, 2021

Jag har ett yrkesliv som har tagit några extra svängar innan jag hamnade rätt dvs där jag är nu.

Jag hade redan som liten målet att bli trädgårdsmästare och odlade massor på vår balkong, och i mitt rum som mest liknade en djungel. Jag tjatade också till mig en kolonilott som jag och mamma odlade grönsaker och fina blommor på. Ringblommor var en klar favorit då.

Men sen kom tonåren och andra möjligheter i min väg. Jag hamnade i IT-branschen och karriären rullade på och jag bytte arbetsplats flera gånger. Fick mer och mer ansvar som resulterade i längre och längre arbetsdagar. Min återhämtning från stressen och pressen var alltid trädgården. Eller jag skall säga trädgårdarna, för de har blivit flera stycken genom åren. Jag har funnit stor inspiration och fått mycket kunskap av att vara engagerad i Trädgårdssällskap. Trädgårdsresor och besök i många fina privata trädgårdar har också givit mig mängder av inspiration och underbara upplevelser.

När jag närmade mig 50 strecket så började tankar komma om detta verkligen var allt? Visst hade jag lärt mig massor från mina uppdrag i IT-branschen och jag hade fått förmånen att jobba med fantastiska människor. Men var det så här jag ville att mitt liv skulle vara?

Den gröna drömmen som jag hade som ung (och som aldrig släppt greppet om mig) gjorde sig påmind. Under hela mitt liv har jag pysslat i både mina och andras trädgårdar som hobby men jag kände att längtan till att lära mig mer och att helst jobba med trädgård blev starkare och starkare. 

Jag anmälde mig till en introduktionskurs i Trädgårdsdesign och sen blev jag helt fast! Jag anmälde mig till skolans hela program för att bli Trädgårdsarkitekt och hoppade av min tjänst som affärsområdeschef med ansvar för en stor mängd medarbetare. Det var dags att följa mitt gröna hjärta! Jag märkte att ett beslut att göra en så stor förändring när man är mitt i livet, inte mottogs positivt i alla läger. Det fanns en del olyckskorpar som avrådde mig. Men har man en dröm och man vill något väldigt starkt, så måste man ju få prova och lyssna mer till sitt eget hjärta!

Det var med skräckblandad förtjusning som jag kastade mig ut och började att förverkliga min stora dröm. Vissa dagar var jag livrädd för vad jag hade gjort, men de flesta dagarna var jag överlycklig över att få studera något som jag älskade. Jag pluggade i en rasande fart samtidigt som jag jobbade extra på en handelsträdgård och startade eget företag.

Sommaren 2019 blev jag diplomerad Trädgårdsarkitekt och sedan dess har jag jobbat 100 % med mitt egna företag. Det är en otroligt spännande resa och det som driver mig är att hjälpa kunder att förverkliga sina trädgårdsdrömmar. Jag ska inte säga att jag tidvis jobbar så mycket mindre nu men det är jag som bestämmer över min egen tid. Dessutom får jag jobba med trädgård varje dag och hjälpa trevliga trädgårdsägare. Det är värt allt!

Vill du veta mer om mig eller mitt företag så kika gärna här: hemsida: https://www.hedenbladstradgard.com/ommig.html