Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Öppen visning av Katarina & Rolf Kenmos trädgård

27 augusti, 2022

Örnbergsvägen 19, Tullinge

Det som är mest sevärt är  

  • den japanskinspirerade delen 
  • perennrabatter i terrassodling 
  • damm med litet vattenfall 

Under utveckling är woodland, eftersom en stor del av tomten är natur, som lutar mot en bäckravin. Tomten är totalt på 1500 m2, varav 300 m2 är ”odlat”. Jag köpte villan 1981, som är byggd 1963. För förra trädgården köpte jag rådgivning av Folke Mattsson, Zätas. Det gav blodad tand, så han har anlitats några gånger. På hans rekommendation tog jag sedan hjälp av trädgårdsmästaren Jan Wahlström för den japanska delen och dammen. 

Strategin för utformningen av trädgården är en ”uppochnervänd sockerkaksform”. 

 Nu tyckte jag att det skulle vara intressant att ha en visning bland annat för att jag gillar att få förbättringsförslag och tips. Ett kinesiskt ordspråk säger: Ska du vara lycklig hela livet – skaffa en trädgård. På den vägen är det… 

Eftersom det är första gången, så ska jag testa följande upplägg… 14.15, så berättar jag om tillkomsten av den japanska delen – om det finns intresse… Sedan pratpaus… Fortsätter med terrassodling. Pratpaus… Damm med vattenfall. Pratpaus… Woodland. 

 Om man ger sin mejladress, så kan jag ge åtkomst till en växtförteckning via Dropbox. 

 Blir det regn, så finns möjligheter att ta skydd i vår jurta (nomadtält). 

 När det gäller parkering, så kan man göra det på Örnbergsstigen, vars infart är strax för vår villa. Tacksam för anmälan – inget krav, så jag har en någorlunda uppfattning om hur många vi blir. 

 

Välkomna 27 augusti kl 14:00
Katarina & Rolf