Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Trädgårdsfrukost

29 januari, 2023

Kom och mys in det nya trädgårdsåret med oss på en trädgårdsfrukost!

Det blir ett föredrag om att odla snittblommor hemma i den egna trädgården, ”Odla dina egna snittblommor – Från frö till vas av Sofia Wikander, Gillmyra Blomster. Mer om det nedan.
Vi äter frukost, pratar trädgård, byter fröer och böcker och trädgårdsgrejer.

Ta gärna med dig fröpåsar, trädgårdsböcker, krukväxter, krukor, trädgårds- och odlingstillbehör av olika slag som du vill bli av med på ett eller annat sätt. Det är upp till dig om du säljer eller skänker eller byter. Texta gärna en skylt med pris eller skänkes, ditt namn och ditt Swish så kan du duka upp dina grejer på ett bord. Du är naturligtvis hjärtligt välkommen även utan grejer.

Om föredraget:
Närodlade snittblommor och den så kallade Slow-Flowerrörelsen är i ropet. Att med stor miljöomsorg odla blommor i säsong för buketter och arrangemang får allt större uppmärksamhet.

Sofia Wikander driver Gillmyra Blomster, en småskalig snittsblomsodling och floriststudio i Österåker. Hon kommer och berättar om sin egen odling, Slow Flower och hantverket bakom att odla snittblommor för produktion på ett hållbart sätt. Hon berättar om hur man kan tänka när man odlar snittblommor både i liten och större skala, vilka sorter som passar till snitt hur de odlas i säsong, skördas och binds till vackra buketter.

Tid: 9.00-12.00, söndagen den 29 januari
Plats: Hörningsnässkolans matsal, Tunholms väg 1-3, Huddinge
Kostnad: 150 kr, betalas vid anmälan via simple sign up
Anmälan: https://simplesignup.se/private_event/200387/0e9506bdd0
Sista anmälningsdag: 22 januari, så att vi vet att det blir av, och så vi vet hur många vi ska fixa frukost till. Efter det kan man boka ev överblivna platser
Max 40 deltagare! Frukosten är öppen enbart för medlemmar samt betalande familjemedlemmar i HuBo – det går bra att bli medlem online och skärmdumpa sitt kvitto som bevis.
Frågor: anmalan@hu-bo-tradgard.org
Ansvarig från föreningen: Helena