Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Trädgårdsvisning på Fraservägen 9 A i Vega, 17 juni

17 juni, 2023

Vi satte första trädgårdsspaden i jorden på Fraservägen 9 A för fjorton år sedan och gräver, ja, det gör vi ju fortfarande. Till att börja med hämtade vi lite växter från hemmavid, min hemby i Västerbotten.

Vi har en skafttomt på 930 kvm som vi omgärdat med häckar av liguster och avenbok. Det finns en liten köksträdgård med fruktträd, bärbuskar, rabarber och annat ätbart. Ett litet växthus sattes upp direkt, givetvis skulle vi ha satt upp ett större dylikt insåg vi rätt snart.  När vi började med rabatterna och planteringarna var tanken att de skulle vara färgstämda, men numera blir det blommor oavsett färg. Det är svårt att motstå vackra växter, så jag fick ge upp färgstämmigheten rätt tidigt. Man kan säga att det är salig blandning av perenner, lökar och sommarblommor.  En spretig trädgård med många rabatter med liljor, klematis, rosor och pioner och blommande växter i krukor här och där.

Ett par år före pandemin glasade vi in en del av altanen vilket var till stor glädje under
isoleringen och fortfarande då den förlänger utesäsongen. Återbruk och kompostering av så mycket som möjligt är ett tema liksom att gynna bin och humlor m fl insekter så vi har några ställen med ängsblommor här och där.

Adressen är Fraservägen 9 A, i den gamla delen av Vega, mot Länna.  Åker du kommunalt så går buss 829 från Vega station varje halvtimme. Kliv av vid Jökelvägen/Alprosen och snedda över parkeringsplatsen. Följ Asplundsväg och sväng in på andra gatan till höger. Följ gatusvängen så kommer du till ett gult hus med ligusterhäck.

Vi har några p-platser vid uppfarten/gatan. Det finns även en p-plats vid busshållplatsen, tar några minuter att gå.

Vi bjuder på fika med hembakat i trädgården/altanen vid regn.

Anmäl gärna om du kommer, antingen på FB gruppens sida eller via mejl: lagankatrin@gmail.com

Välkomna!
Ann-Katrin & Håkan Lagnefeldt

Fler foton finns på Instagram: @rallarrosens_tradgard