Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap
– en ideell förening

Jennys trädgård

Publicerat 27 april, 2021

Vilken typ av trädgårdsmänniska är du?

En odlare. Jag odlar mycket grönsaker och frukt, och tycker om att fröså växter. Jag känner mig som mest levande när jag står och spanar efter de första livstecknen hos mina frösådder. Jag har dåligt med ro att bara sitta och hänga i trädgården, jag gräver och står i så fort jag får chansen. Jag älskar blomsterlökar, och frågar du mig vilken växt som är min favorit i trädgården så får du ett nytt namn varje vecka.

Vad ger trädgårdsföreningen dig?

Flera av mina bästa vänner har jag träffat via trädgårdsföreningen. Jag gillar att vidareutbilda mig, där ger föredragen mycket inspiration. Och resorna… allt skoj vi sett och shoppat på trädgårdsresorna!

Vilken typ av trädgård har du?

En djungel. Men trampa inte var som helst, för min djungel är fylld med spännande samlarväxter, ovanliga lökar, giftiga växter, ätliga växter… Jag har något som blommar nästan året runt. Hos mig trivs bin och humlor, katter och höns, koltrast och fjärilar.

Vad har du för drömmar för din trädgård?

Jag vill ha något slags vatten, för groddjur och fåglar. Annars är trädgården redan full av drömmar. Varje gång man planterar ett litet träd, så drömmer man om framtiden, om blomning, om skuggan under den vackra kronan. Vips så har tiden gått, och det är dags att skörda det man sått.

Vad har du för funktion i styrelsen?

Jag är ledamot i styrelsen, sammankallande i programgruppen, gör programbladet, skickar ut nyhetsbrevet och är administratör i vår facebookgrupp. Det är oftast jag som svarar på eposten på vår anmälningsepostadress.

Har du några idéer som du vill dela?

Plantera fler träd! Använd inte gift i trädgården. Det är mer än ok att ha det stökigt i hörnen, det är ett måste för många djur och insekter. Sluta elda upp prima trädgårdsavfall – gör jord av det istället!

Den bästa anläggningstiden för nya planteringar är i november.

Jenny Wik Norling, styrelseledamot och sammankallande i programgruppen mm.